Eurotech Bevo Hc verrast titelfavoriet 

De strijd om de plaatsen 3 en 4 die recht geven op deelname aan de BeNeLux-liga van volgend seizoen is in alle hevigheid losgebarsten. Daar waar Hurry Up met gemak leek af te stevenen op plaats 3, moeten ook de mannen uit Zwartemeer na hun nederlaag tegen E&O plotseling bangen om hun ticket.

Eurotech Bevo Hc deed afgelopen weekend het enige juiste. De mannen van coach William Gommans haalden alles uit de kast en brachten torenhoge kampioensfavoriet Volendam de eerste thuisnederlaag sinds september 2011 toe. Na een 18-18 tussenstand halverwege werd het uiteindelijk 33-33 in een bloedstollend spannende slotfase. Meteen in de eerste minuten van het duel maakten de Heldenaren hun bedoelingen kenbaar. Niet geïntimideerd door de forse nederlagen in februari (competitie), maart (play offs) en april (beker) van dit jaar speelden de Bevo-mannen fris van de lever. Via 1-3 en 4-8 denderden de geel-blauwen in het hol van de leeuw zelfs naar een 8-13 voorsprong. Het enige verwijt dat de ploeg zich kon maken is dat Volendam in de slotfase de kans geboden werd om de kloof te dichten. De concentratie verzwakte en tegelijkertijd schakelde de thuisploeg een tandje hoger. Gevolg was een 18-18 gelijke stand bij rust.

 

Na de hervatting leek het snel mis te lopen voor de Heldenaren. Volendam kwam duidelijk als sterkste uit de startblokken en scoorde binnen de kortste keren 3 keer op rij. Het verschil van 3 treffers hield lange tijd stand en werd gaandeweg zelfs uitgebouwd. Na driekwart wedstrijd kwam een 28-24 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord. Ondanks uitstekend keeperswerk van Bevo-doelman Lukasz Wasilek bedroeg de marge kort voor het einde nog steeds vier, 32-28. Toch weigerden de Heldenaren zich al bij een nederlaag neer te leggen en knokten terug. Volendam had geen rekening gehouden met de vechtlucht van de gasten en zag de voorsprong langzaam smelten. Via 32-29, werd het 32-30, 32-31 en zelfs 32-32. Nog minder dan een minuut was te spelen. Toen Matthijs Vink 29 seconden voor het einde voor de 33ste Volendamse treffer zorgde leek de zege alsnog in de tas. Niet naar de mening van de Bevo-mannen. Via een fraaie treffer van Rob Killaars in de allerlaatste seconden werd alsnog een verdiend gelijkspel uit het vuur gesleept. Dankzij het daarmee verdiende punt handhaaft Bevo Hc zich op de vierde plaats van de ranglijst en houdt uitzicht op een ticket voor de BeNeLux-liga.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Geert van de Goor, Jeroen van den Beucken 6; Nick de Kuyper, Pim Augustinus 5; Ron Klemann 4; Marijn Sinkeldam 3; Rob Killaars 2; Daan Versleeuwen, Lukas Koppes 1.