Eurotech Bevo Hc verliest strijd rond de rust 

Voor de heren van Eurotech Bevo Hc stond op een ongewone woensdagavond het inhaalduel tegen OCI/Lions op het programma. Een belangrijk duel met het oog op de strijd om de play off-plaatsen.

Nog 3 ploegen, E&O, Hurry Up en Bevo Hc, strijden om 2 plaatsen en met een goed resultaat tegen Lions kon de thuisploeg zich een goede dienst bewijzen. Voor uitstekend gevulde tribunes maakten de mannen van het coachesduo Lambert Van Berlo/Danny van Katwijk zich op voor een echte Limburgse kraker. Voordat het lawaai van de tribunes losbarstte was er eerst nog sprake van een moment van stilte. Daarin vroeg clubvoorzitter Jan Karis aandacht voor het recente overlijden van Moeder Van Berlo, vaste supporter bij de wedstrijden, moeder van zovele handbaltalenten, ooit stonden 7 van haar zonen in de Bevo-hoofdmacht, en liefkozend ‘Mooder Bevo’ genoemd. Zij werd uiteindelijk 86 jaar. Daarna ging de derby alsnog van start. De gasten uit Sittard/Geleen kenden de beste start, maar moesten halverwege de eerste helft het heft overgeven aan de Bevo-mannen. Mede dankzij goed keeperswerk van Thijs van de Mortel kwamen de Heldenaren op een 10-7 voorsprong. Een uitgelezen kans om de voorsprong verder uit te breiden toen Lions in ondertal kwam, werd vervolgens niet benut. Bevo Hc leed onnodig balverlies en liet opvallenderwijs in de verdediging de nodige steken vallen. Juist het onderdeel waarmee de ploeg in de voorgaande wedstrijden zoveel indruk had gemaakt liet het dit keer geregeld afweten. De gasten konden de achterstand nog voor de rust dan ook goedmaken, met als gevolg dat halverwege een 13-13 stand op het scorebord stond.

 

Meteen na de hervatting sloeg Lions een beslissende slag. Met snel, gedreven spel werd de thuisploeg afgetroefd. Uitstekende reddingen van doelman Thijs van de Mortel konden niet voorkomen dat de Heldenaren al snel tegen een 13-16 en zelfs 15-20 achterstand aankeken. In het midden van de tweede helft zette de Bevo-ploeg vervolgens nog wel alle zeilen bij, kon terugkomen tot 21-23 en 23-25, maar niet meer op gelijke hoogte komen. Lions speelde geroutineerd de wedstrijd uit en had met Marco Vernooy en Martijn Meijer twee gemakkelijk scorende opbouwers. Omdat de thuisploeg inmiddels de handdoek in de ring had gegooid, konden de mannen van trainer/coach Maurice Canton in de slotminuten nog uitlopen tot 24-31. Als gevolg van de nederlaag worden de slotduels voor Eurotech Bevo Hc bijzonder spannend. De ploeg kan zich geen nieuw puntenverlies permitteren en moet hopen op misstappen van de concurrentie.

 

Het resterende programma ziet er als volgt uit:

Datum

09-02-13

16-02-13

Thuis

Hercules

Eurotech Bevo Hc

 

Uit

Eurotech Bevo Hc

HA R&O Rotterdam

Aanv

20.10u

20.00u

 

Sporthal

Boswijk

de Heuf