Eurotech Bevo Hc verlaat BeNeLux-liga met nederlaag 

Een dag na het treffen met koploper Initia Hasselt stond voor Eurotech Bevo Hc opnieuw een zware wedstrijd in het kader van de BeNeLux-liga op het programma. Te gast was namelijk regerend landskampioen en de huidige nummer 2 van de Belgische eredivisie, United Tongeren.

De ploeg van coach Jos Schouterden had zich door een overwinning op E&O een dag eerder verzekerd van een Final Four-ticket. Voor zowel Bevo Hc, als Tongeren waren de kaarten daarmee geschud en stond in hun beider slotduel niets meer op het spel. Wie had verwacht dat de gasten als gevolg daarvan ongeïnspireerd aan de start zouden verschijnen kreeg meteen het ongelijk gepresenteerd. Furieus gingen de Eburonen, zoals de Tongeren-spelers ook wel worden genoemd, van start en hielden als een wervelwind huis in sportarena De Heuf. In hoog tempo, met veel positiewisselingen en oogstrelende atletische acties maakte de gastploeg veel indruk. Bevo Hc kreeg aanvankelijk alle hoeken van het veld te zien. Toen na een kwartier de eerste storm enigszins luwde stond al een 4-12 achterstand op het scorebord. Grote man bij Tongeren was in de beginfase de zeer beweeglijke Vladimir Tasevski. Tussen al dat Tongerse geweld viel aan Bevo-zijde vooral Nick de Kuyper positief op. Het pas 18-jarige talent op de opbouwpositie toonde zich geenszins onder de indruk van het spel van de tegenstander en speelde met lef en overtuiging. Na een korte adempauze in het midden van het eerste bedrijf denderde de Tongeren-trein tussen de 15de en 30ste minuut weer op volle snelheid door. De Bevo-defensie had geen enkel vat op de snelle aanvalscombinatie met als gevolg dat bij rust een 10-23 tussenstand op het scorebord stond.

 

In de tweede helft ging kon Bevo Hc de tegenstander uit Tongeren iets meer tegenstand bieden. Onder andere Bram Knippenbergh en Pim Augustinus lieten meer en meer van hun schroom varen en kwamen regelmatig tot scoren. Na 60 minuten resulteerde dit in een 31-39 einduitslag, waarmee United Tongeren zich verzekerde van de winst in groep 1 en samen met nummer 2 Initia Hasselt mag aantreden tijdens de Final Four. In groep 2 zijn nog niet alle kaarten geschud. Volendam is zeker van de eerste plek in de groep, maar voor de tweede plek komen nog zowel het Luxemburgse HC Berchem, als het Belgische Achilles Bocholt in aanmerking. Beiden hebben 14 punten, maar omdat Berchem het onderlinge duel van Bocholt wist te winnen heeft de ploeg van doelman Ruud Hanssen in haar laatste wedstrijd nog 1 punt nodig. Geen eenvoudige opgave, want in dat laatste duel stuit Bocholt op de lijstaanvoerder van de Belgische eredivisie, Initia Hasselt.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Pim Augustinus, Nick de Kuyper 8; Bram Knippenbergh 4; Lukas Koppes, Dirk Peeters, Jeroen van den Beucken, Osvaldo Gomes 2; Geert van de Goor, Rob Killaars en Roel Leenen 1.