Eurotech Bevo Hc veilig! 

Halverwege de play down-competitie hebben de heren van Eurotech Bevo Hc zich al veilig gespeeld en zullen ook volgend seizoen uitkomen in de eredivisie. Een overwinning op het Rotterdamse HA R&O was daarvoor voldoende. Eenvoudig verliep dat bepaald niet.

De woorden zware bevalling waren op hun plaats. Voorafgaand aan het duel in de derde speelronde hadden de Heldenaren hun borst al natgemaakt. Hen was immers een heet avondje beloofd in Rotterdam. Aanvankelijk werd de soep echter niet zo heet gegeten, als die werd opgediend. De mannen van Piotr Konitz waren in de beginfase heer en meester en kenden weinig problemen met de thuisploeg. Binnen het kwartier stond al een 4-8 voorsprong op het scorebord, die in de daarop volgende minuten zelfs werd uitgebouwd tot 6-12. Doelman Thijs van Leeuwen speelde een prima wedstrijd en had een belangrijk aandeel in de ruime voorsprong. Alles verliep van een leien dakje, hetgeen voor de Bevo-coach het signaal betekende om volop te wisselen. Het ging ten koste van een deel van de voorsprong, maar bij rust leidden de Heldenaren nog altijd met 10-14.

 

Na de hervatting werd het echter al snel spannend. De Bevo-equipe miste kansen en maakte ook in defensief opzicht een mindere indruk. HA R&O rook een kans en kroop langzaam maar zeker dichterbij. Na 40 minuten waren de Rotterdammers al genaderd tot 15-16. Twee belangrijke treffers van Osvaldo Gomes konden nog even voorkomen dat de stand in evenwicht kwam, maar bij 18-18 was het uiteindelijk toch zover. Alles wees erop dat HA R&O erop-en-erover zou denderen. Daarbij was echter gerekend buiten de vechtlust van de Bevo-ploeg. De Heldenaren stroopten de mouwen nog eens op en haalden het onderste uit de kan. De spanning steeg tot grote hoogte en met nog ruim 3 minuten te spelen was de stand nog steeds in evenwicht, 23-23. Een benutte strafworp door Dirk Peeters bracht Bevo Hc weer op voorsprong en gaf de Heldenaren voldoende energie om het doel in de resterende minuten schoon te houden. 3 Minuten lang mocht HA R&O proberen om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Zonder succes. Met 23-24 ging de overwinning zwaarbevochten, maar verdiend naar Bevo Hc. De 2 daarmee gepaard gaande punten brengen Bevo Hc definitief buiten de gevarenzone. De mannen van Piotr Konitz kunnen zich nu richten op het doel om de play downs ongeslagen af te sluiten.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Pim Augustinus 5; Nick de Kuyper, Dirk Peeters, Lukas Koppes 3; Jeroen van den Beucken, Geert van de Goor, Rob Killaars, Osvaldo Gomes 2; Bram Knippenbergh en Roel Leenen 1.