Eurotech Bevo Hc uitgebekerd 

Voor de heren van Eurotech Bevo Hc is het bekertoernooi beperkt gebleven tot de achtste finales. Daarin hadden de mannen van coach Piotr Konitz, die onlangs aangaf de club aan het einde van het seizoen te zullen verlaten, een lastige tegenstander geloot.

In het Drentse Zwartemeer stond immers een duel op het programma tegen Hurry Up, de revelatie van de afgelopen competitie. Toch begonnen de Heldenaren goed aan de wedstrijd. Onder impulsen van een prima keepende Thijs van Leeuwen kwam de Bevo-equipe snel op een ruime voorsprong, 3-8. In aanvallend opzicht viel vooral het spel van Pim Augustinus op, die tot dan de helft van de Heldense productie voor zijn rekening had genomen. Ook in het vervolg van het eerste bedrijf bleef Bevo Hc de sterkste ploeg. Bij rust leidden de Heldenaren nog steeds met 12-16.

 

Na de hervatting ging het echter mis. Net als in eerdere duels slaagde de ploeg er niet in om het goede spel gedurende twee helften vast te houden. Meteen vanaf de afworp werd plotseling fout op fout gestapeld en kon ook doelman Thijs van Leeuwen zijn niveau van eerste half uur niet vasthouden. Via 17-18 werd het 20-20 na driekwart wedstrijd. De thuisploeg maakte aanstalten om erop-en-erover te gaan, maar plotseling stribbelden de Heldenaren toch nog tegen. Even kwamen de Bevo-mannen zelfs weer op voorsprong en leek een verrassing tot de mogelijkheden te behoren, 23-24. Toen aanvoerder Ron Klemann kort daarop echter met een blessure het veld moest verlaten en Hurry Up vervolgens vernietigend toesloeg, 26-24, was de strijd echter gestreden.

 

Uiteindelijk pakten de Drenten een 30-27 overwinning en plaatsten zich daarmee voor de kwartfinales. Voor Eurotech Bevo Hc resten dit seizoen de wedstrijden in de play downs, waarin de ploeg zich moet proberen te handhaven op het hoogste niveau.