Eurotech Bevo Hc stelt teleur in Aalsmeer 

Voor de heren van Eurotech Bevo Hc stond in speelronde 12 een cruciaal duel op het programma. De mannen moesten namelijk op bezoek bij het één plaats hoger geklasseerde Aalsmeer.

In de strijd om een plek in de play offs kon met recht gesproken worden van een 4- puntenduel. De resultaten uit het verleden beloofden enerzijds niet veel goeds, vaak werd in sporthal De Bloemhof immers verloren, maar vormden anderzijds een mooie uitdaging om daar eens verandering in te brengen. Vanaf de eerste minuten gaf de thuisploeg echter te kennen niet aan een verrassing te willen meewerken. Zonder groots te spelen nam Aalsmeer snel een 5-2 voorsprong. Bij Bevo Hc ontbrak duidelijk de scherpte. Er werd veel balverlies geleden door de Heldenaren en in de afwerking lieten de aanvallers weinig overtuiging zien. In plaats van zich te herstellen van de magere beginfase werd de situatie gaandeweg de eerste helft alsmaar maar treuriger. Met nog 5 minuten te spelen tot aan de pauze stond Aalsmeer al op een 10-5 voorsprong. In de slotfase van het eerste bedrijf kropen de mannen van coach William Gommans eindelijk enigszins uit hun schulp en konden zo de achterstand verkleinen. Treffers van Nick de Kuyper (2x) en Eelco Weevers bepaalden de ruststand op 11-8.

 

De inhaalrace kort voor rust bood perspectieven voor de tweede helft. Op de tribunes werd rekening gehouden met verder herstel van de Heldenaren. Dat kwam er echter niet. Na de pauze verviel de Heldense equipe weer in slap aanvalsspel en veelvuldig balverlies. De spelers van de thuisploeg speelden ook niet op het best van hun kunnen, maar konden desondanks steeds verder uitlopen. Via 15-9 werd het 20-12 na driekwart wedstrijd. Over de verdeling van de beide punten bestond uiterlijk op dat moment geen twijfel meer. Aalsmeer sprong zuiniger om met de kansen, profiteerde via snelle uitbraken van het veelvuldige balverlies aan Bevo-zijde en kwam in het laatste kwartier niet meer in gevaar. Het enige lichtpuntje voor de Heldenaren vormde de terugkeer van doelman Lukasz Wasilek, die na een langdurige duimblessure weer zijn eerste wedstrijdminuten maakte. Voor een ommekeer kon ook hij echter niet zorgen. In het laatste kwartier wisselden beide ploegen elkaar af met het scoren van doelpunten en bleef de marge van 8 dus gehandhaafd tot het eindsignaal. Na 60 minuten stond een 26-18 eindstand op het scorebord. Door dit resultaat blijven beide ploegen op de plaatsen 6 en 7 van de ranglijst, maar is het verschil nu gegroeid tot 2 punten. Bovendien voelt Bevo Hc weer de hete adem van Swift in de nek, dat thuis van HARO Rotterdam wist te winnen en op slechts 1 punt achterstand van de Heldenaren plek 8 inneemt.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Nick de Kuyper, Niek Kuik 4; Pim Augustinus, Geert van de Goor, Bram Knippenbergh, Dariusz Sramkiewicz 2; Eelco Weevers en Daan Versleeuwen 1.