Eurotech Bevo Hc stelt koppositie playdowns zeker 

Na de uitschakeling uit het bekertoernooi was het de vraag of Eurotech Bevo Hc zich weer zou kunnen opladen voor speelronde 5 van de playdowns. Slechts 2 dagen na het energieslorpende duel tegen de Lions moesten de Heldenaren aantreden in Den Haag.

Tegenstander Hercules vocht daar in eigen huis voor de laatste kans om de promotie/degradatie-duels tegen de periodekampioen van de eerste divisie te ontlopen. Het antwoord op de vraag was heel duidelijk. De Bevo-mannen bleven zonder problemen overeind in Den Haag. Zonder Merijn Sinkeldam, die niet ongeschonden uit de bekerstrijd was gekomen, begonnen de Heldenaren voorzichtig. Lange tijd kon de Haagse thuisploeg daardoor in het spoor blijven en hopen op een verrassing. In het laatste kwart stelde de ploeg van de coaches Lambert Van Berlo en Danny van Katwijk echter orde op zaken en nam ruim afstand. Na het laatste fluitsignaal stond een 21-30 eindstand op het scorebord. Aangezien Swift tegelijkertijd met grote cijfers van HARO wist te winnen, zijn de play downs inmiddels van alle spanning beroofd. Bevo Hc kan de eerste plaats in de play downs niet meer ontgaan. Ook Swift is veilig en legt met zekerheid beslag op plaats 2. Hercules gaat in een dubbele ontmoeting met de periodekampioen van de eerste divisie strijden om één plek in de eredivisiecompetitie van komend seizoen. HARO gaat in het nieuwe seizoen een niveau lager uitkomen en zal zijn wedstrijden gaan spelen in de eerste divisie.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Jeroen van den Beucken 6; Pim Augustinus 5; Niek Kuik, Jos Arnoldussen 4; Eelco Weevers, Nick de Kuyper 3, Daan Versleeuwen 2; Bram Knippenbergh, Dariusz Sramkiewicz en Geert van de Goor 1.