Eurotech Bevo Hc start zoektocht naar nieuwe trainer 

Niet geheel onverwacht kwamen onlangs, kort na afloop van de reguliere competitie, handbalvereniging Eurotech Bevo Hc en trainer/coach Piotr Konitz overeen om hun samenwerking na afloop van dit seizoen te beëindigen.

Al voor aanvang van de competitie was duidelijk dat de reisafstand en een drukke baan het de Poolse oefenmeester onmogelijk maakten om behalve op de wedstrijddag ook nog op alle trainingsavonden bij de ploeg te zijn. Om die reden was gekozen voor een constructie, waarbij hij twee van de avondtrainingen voor zijn rekening neemt en zijn assistenten de overige trainingen verzorgen. Beide partijen zijn het er nu over eens dat dit niet tot het gewenste resultaat heeft geleid en hebben daarom in goed overleg besloten de wegen te laten scheiden.

 

Terwijl de nacompetitie inmiddels in volle hevigheid is losgebarsten en de Bevo-mannen al een belangrijke eerste overwinning op Loreal wisten binnen te halen, is voor de Heldense club ook de zoektocht naar een trainer van start gegaan.

 

Belangrijke kandidaat om het hoofdtrainerschap in het nieuwe seizoen te gaan vervullen is William Gommans, de huidige trainer/coach van Loreal. Met deze ploeg vierde hij in de afgelopen jaren grote successen, maakte de opmars van Hoofdklasse naar de eredivisie en wist zich daar in het vorige seizoen te handhaven. Onbekend met Bevo Hc is de 38-jarige inwoner van Venlo allerminst. In de jaren ‘90 en de eerste jaren na de eeuwwisseling kwam hij als speler uit voor de geel-blauwen en was hij ook al actief als trainer van het talententeam. Inmiddels is de technische leiding van Eurotech Bevo Hc gesprekken gestart met William Gommans met het doel om de mogelijkheden tot samenwerking te onderzoeken.