Eurotech Bevo Hc start met overwinning 

Een handbalvrij weekend kwam na afloop van een uiterst spannende slotfase van de competitie zeer gelegen voor de heren van Eurotech Bevo Hc. Slechts een 12-tal doelpunten kwamen de mannen van Piotr Konitz uiteindelijk tekort om deelname aan de play offs af te dwingen.

De Heldenaren wachtte in het Carnavalsweekend daarom het openingsduel van de play downs, de strijd tegen degradatie. In Venlo heette de tegenstander Loreal, de ploeg die als nummer laatst aan de nacompetitie begonnen was. In het op een na laatste duel van de reguliere competitie hadden beide ploegen ook al tegenover elkaar gestaan, destijds met een ruime 35-13 overwinning voor Bevo Hc tot gevolg. In Venlo zou het verschil minder groot worden was de algemene verwachting en zo geschiedde ook. De start van het duel verliep gelijkopgaand. Beide ploegen mistten belangrijke spelers, Bevo Hc moest het doen zonder de geblesseerde Ron Klemann en Loreal zag zich al snel geconfronteerd met het uitvallen van Pascal Eberson, en dat kwam het spel vaak niet ten goede. Fouten en gemiste kansen over en weer resulteerden in een 6-6 tussenstand. Halverwege de eerste helft schakelde de Bevo-equipe echter een tandje bij. Er werd scherper en agressiever gespeeld. Bij Loreal ging tegelijkertijd veel mis. Gevolg was een 10-16 stand bij rust.

 

Na de hervatting bleef Bevo Hc lange tijd het beste van het spel hebben en liep uit naar 12-23. Van spanning was uiterlijk op dat moment geen sprake meer. De Heldenaren lieten de teugels enigszins vieren en omdat Loreal tegelijkertijd beter ging spelen kwam een 21-27 eindstand op het scorebord. Omdat de HA R&O en Swift in hun onderlinge duel de punten deelden, heeft Bevo Hc, mede dankzij de bonuspunten, na één duel een voorsprong van 2 punten op HA R&O, 3 punten op Swift en 5 punten op Loreal.

 

Op zaterdag 19 maart staat het tweede duel voor de Heldenaren op het programma. In eigen huis ontvangt de ploeg van Piotr Konitz dan het Arnhemse Swift. Het duel in sportarena De Heuf begint om 20.00 uur.