Eurotech Bevo Hc soeverein naar kwartfinales 

Voor de heren van Eurotech Bevo Hc stond zo kort na de teleurstellende afloop van de reguliere competitie een pittig weekje op het programma. Met 2 wedstrijden in 3 dagen moesten de Heldenaren laten zien de dreun van uitschakeling voor de play offs goed verwerkt te hebben.

Op donderdag 24 februari stond de eerste klus op het programma. In de achtste finales van het bekertoernooi stond een uitduel tegen de reserves van landskampioen Volendam op het programma. Het duel tegen de eerste divisionist met diverse jeugdige talenten in de gelederen kende een gelijkopgaand begin. Tot 8-8 hielden beide ploegen elkaar prima in evenwicht. Daarna waren het de Bevo-mannen die het voortouw namen. Met name Jeroen van den Beucken, uiteindelijk goed voor 9 treffers, maakte een uitstekende indruk. Binnen de kortste keren wisten de Heldenaren uit te lopen tot 9-15 bij rust.

 

Het geblesseerd uitvallen van Jong Oranje-international Maurits van Buren leek een zware slag aan de thuisploeg toegebracht te hebben. Ook na de rust bleef Bevo Hc de wedstrijd domineren en wist het publiek te vermaken met fraaie doelpunten. Een vliegertje van Pim Augustinus op aangeven van Jeroen van den Beucken en een slimme assist van Geert van de Goor op Jos Arnoldussen behoorden tot de pareltjes. Uiteindelijk legden de Heldenaren soeverein beslag op een 24-33 overwinning en plaatsen zich zo voor de kwartfinales van het bekertoernooi. Bij de laatste 8 voegde zich als enige niet-eredivisionist ook het in de tweede divisie uitkomende Unitas. De Drentenaren wisten in eigen huis Swift met 21-20 te verrassen.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Jeroen van den Beucken 9; Nick de Kuyper 6; Eelco Weevers 5; Marijn Sinkeldam 4; Pim Augustinus, Jos Arnoldussen 3; Niek Kuik 2 en Dariusz Sramkiewicz 1.