Eurotech Bevo Hc sluit jaar uitstekend af 

In de laatste competitiewedstrijd van 2013 stonden twee ploegen tegenover elkaar, die uitstekend in hun vel zaten. Quintus was bezig aan een sterke opmars vanuit de kelder van de ranglijst, wist onlangs Hurry Up een punt afhandig te maken en won in eigen huis verrassend van regerend landskampioen Volendam.

Ook de mannen van Eurotech Bevo Hc hadden een prima serie te pakken van 5 wedstrijden zonder nederlaag. Beide ploegen konden in Panningen echter niet aantreden in hun sterkste formatie. Quintus miste Lex Dofferhoff en Rens Reijgersberg en bij Bevo Hc ontbraken de geblesseerde internationals Bart Ravensbergen en Nick de Kuyper. In de aanvangsfase ondervond de thuisploeg het meeste last van het gemis van twee spelers. De Heldenaren maakten een onzekere indruk in de verdediging en konden niet verhinderen dat de gasten gemakkelijk tot scoren kwamen. Vooral de lange mensen, Niels van Lier en Tim Bottinga, zorgden voor veel gevaar. Bevo moest hard werken om in het spoor te blijven en kon daarbij terugvallen op een uitstekende doelman Thijs van de Mortel. Aanvallend ging er echter het een en ander mis. De vaste automatismen leken te ontbreken en ook vanaf de cirkel kwam niet het gebruikelijke gevaar. Na 20 minuten stond met 6-9 dan ook een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het scorebord. Het was duidelijk dat Bevo Hc een tandje moest bijschakelen en na een korte time out leek coach Martin Vlijm zijn manschappen hiervan overtuigd te hebben. Plotseling had de thuisploeg de zaakjes in de verdediging beter op orde, bleef doelman Thijs van de Mortel belangrijke ballen pakken en kwam ook nog eens Dario Polman aanvallend op dreef. Drie doelpunten van zijn hand brachten de ploegen weer dichter bij elkaar en zo werd de rust bereikt bij 11-12.

 

Na de pauze kwamen beide ploegen verschillend uit de kleedkamers. Quintus was onvoldoende scherp en moest dat snel bekopen. De Bevo-mannen daarentegen maakten een zeer gedreven indruk en hadden met Pim Augustinus een aanvaller in de gelederen, die bijzonder hongerig was naar doelpunten. In de eerste helft was hij nog niet tot scoren gekomen, maar in de eerste 10 minuten na rust had hij maar 4 keer op rij succes. Bovendien kweet hij zich uitstekend van zijn defensieve taken door Quintus-aanvaller Tim Bottinga persoonlijke dekking te geven. Daarmee was de angel uit de spel van de gasten en viel bij 15-14 weer een voorsprong voor de thuisploeg te noteren. De geest was nu uit de fles. Het enthousiaste Bevo-publiek had zich volop achter de eigen ploeg geschaard en zorgde voor een prachtige sfeer. Na de sterke fases van eerst Dario Polman en vervolgens Pim Augustinus, was het nu de beurt aan Jeroen van den Beucken. De international was 5 minuten lang onhoudbaar voor de Quintus-verdedigers en dat leverde 3 doelpunten en een 19-17 voorsprong op. De Bevo-mannen verkeerden nu in een roes en gedragen door de aanmoedigingen van het thuispubliek denderde de ploeg door. Na 50 minuten bracht Bram Knippenbergh met een strak schot de stand op 22-18 en leek het pleit beslecht. Quintus dacht daar echter anders over en haalde nog een keer alles uit de kast. Achtereenvolgens Tim Bottinga en Geert Hinskens hielden de spanning erin, 23-21. Omdat Bevo Hc in die fase bovendien in ondertal speelde, was nog alles mogelijk. Uitstekend keeperswerk van Thijs van de Mortel en een treffer van jongeling Robin Jansen brachten echter lucht, 24-21. Uiteindelijk waren het Ard Vollebregt namens Quintus en Dario Polman voor Bevo Hc die de eindstand bepaalden op 25-22. Dankzij de overwinning en tegelijkertijd de thuisnederlaag van Volendam tegen Lions kruipen de ploegen op de plaatsen 2 t/m 4 opnieuw dichterbij elkaar. Het verschil tussen Volendam, Lions en nummer 4, Bevo Hc, bedraagt slechts 2 punten. Daarbij moet aangetekend worden dat de Volendammers een wedstrijd meer hebben gespeeld.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Dario Polman 7; Jeroen van den Beucken 6; Pim Augustinus 5; Robin Jansen 3; Bram Knippenbergh en Eelco Weevers 2.

 

 

Bekijk foto's van de wedstrijd >hier