Eurotech Bevo Hc sluit af met winst zonder beloning 

In de laatste wedstrijd van de play off-competitie hadden de heren van Eurotech Bevo Hc nog een kleine kans om een plaats te klimmen en alsnog beslag te leggen op een ticket voor de BeNeLux-liga.

Daarvoor moesten de Heldenaren het uitduel tegen Quintus in winst omzetten en hopen op medewerking van Lions, die in eigen huis E&O juist van winst af moesten houden. De mannen van coach William Gommans waren vast voornemens om de laatste strohalm te grijpen en gingen furieus van start. In de Heulse sporthal werd het stil toen Bevo Hc na een klein kwartier de stand op 0-6 bracht. De verdediging stond als een huis en doelman Thijs van de Mortel deed wat hij al zo vaak dit seizoen gedaan had, namelijk de aanvallers van de tegenpartij in radeloosheid achterlaten. In het vervolg van de eerste helft konden de Bevo-mannen het goede spel echter niet vasthouden. Quintus kwam in de gelegenheid om zich te herpakken en verkleinde de achterstand in rap tempo. Halverwege was de stand weer in evenwicht, 11-11, en maakten de meegereisde supporters zich op voor een spannende tweede helft.

 

Vanuit Geleen was op dat moment al slecht nieuws binnen gesijpeld en kende E&O een 16-18 voorsprong bij rust. De tweede helft in Kwintsheul verliep lange tijd spannend. Thijs van de Mortel verrichtte opnieuw uitstekend keeperswerk en ook de afscheid nemende Andrzej Wasilek maakte op zich opmerkzaam. Uiteindelijk zou hij met 6 treffers topscoorder in de wedstrijd worden. Tot 21-21 verliep de strijd gelijkopgaand, waarna Bevo Hc een tandje bijschakelde. Dankzij een solide verdediging en achtereenvolgende treffers van Andrzej Wasilek, Tom Wismans en Jeroen van den Beucken konden de Heldenaren uitlopen naar 21-24 en leek het pleit beslecht. Echte vreugde bracht dit niet op de gezichten van de Bevo-spelers, omdat inmiddels duidelijk was geworden dat E&O zijn wedstrijd tegen Lions met 32-33 gewonnen had en zich daardoor net als Volendam, Lions en Hurry Up verzekerd had van deelname aan de BeNeLux-liga. Voor Bevo Hc restte uiteindelijk een degelijke 24-28 zege in het laatste play off-duel. De Heldenaren sluiten de play offs daardoor 1 plaats hoger af, dan waar ze deze begonnen waren. Met 11 punten uit 10 duels beleefden de mannen van coach William Gommans een prima slot van de competitie. Alleen Volendam en Lions, finalisten om het kampioenschap, behaalden meer punten in de play offs. Met de uiteindelijke vijfde plaats eindigen de Bevo-mannen 2 plaatsen hoger dan in het vorige seizoen. Dat dit net onvoldoende is voor een beloning in de vorm van deelname aan de BeNeLux-liga is te wijten aan het lage aantal bonuspunten (1) dat de ploeg in vergelijking met de concurrenten E&O (3) en Hurry Up (5) meenam uit de reguliere competitie.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Andrzej Wasilek 6; Jeroen van den Beucken 5; Nick de Kuyper, Pim Augustinus 4; Geert van de Goor, Merijn Haenen, Marijn Sinkeldam, Tom Wismans 2 en Daan Versleeuwen 1.