Eurotech Bevo Hc sluit af in stijl 

Op het programma stond voor de heren van Eurotech Bevo Hc de zesde en laatste speeldag van de play down-competitie. Qua stand op de ranglijst een wedstrijd om des keizers baard.

Na 5 speelronden waren immers alle beslissingen al gevallen. HARO Rotterdam degradeert naar de eerste divisie, Hercules gaat promotie/degradatie-wedstrijden spelen, Swift is de nummer 8 van Nederland en de Bevo-mannen eindigen ongeacht het resultaat in de slotwedstrijd op plaats 7. Toch hadden de Heldenaren besloten om de ontmoeting met Swift Arnhem serieus op te pakken en zo het seizoen in stijl af te sluiten. Met de Arnhemmers hadden ze bovendien nog een appeltje te schillen. Het enige puntverlies in de play downs leed de ploeg van Lambert Van Berlo en Danny van Katwijk immers in Arnhem. In de slotseconden moest destijds een tegentreffer van Dario Polman geïncasseerd worden, waardoor de eindstand op 25-25 kwam. Dat mocht voor eigen publiek niet nog een keer gebeuren. Zonder de geblesseerde Marijn Sinkeldam, Max de Lange en Eelco Weevers ging de thuisploeg voortvarend van start. Het eerste doelpunt was nog wel van Arnhemse makelij, maar daarna was het Bevo Hc dat de klok sloeg. Via 4-1 werd het 8-4 na een kwartier wedstrijd. Mede dankzij goed keeperswerk van Lukasz Wasilek kenden de Heldenaren in verdedigend opzicht weinig problemen. Daardoor kon de ploeg zich permitteren dat de aanvallers hier en daar wat steken lieten vallen. De Bevo-mannen bleven ook in het vervolg van de eerste helft domineren en konden bij 15-10 gaan rusten.

 

Na de hervatting leek de thuisploeg snel een beslissing te gaan forceren. Mede dankzij een fraaie treffer van Dariusz Sramkiewicz groeide de voorsprong naar 18-11. Het publiek kon ontspannen genieten van bij vlagen mooie aanvalscombinaties, terwijl de wedstrijd rustig voortkabbelde. Beide ploegen gingen respectvol met elkaar om, waardoor de scheidsrechters Schneiders en Verstege een gemakkelijk avondje hadden. Pas toen de Bevo-mannen het rustig uitspelen iets te letterlijk opvatten en de teugels te zeer lieten vieren werd het toch nog even spannend. In 10 zwakke Bevo-minuten kon Swift terugkomen van 22-16 tot 24-22. Het thuispubliek liet nadrukkelijk van zich horen en leek net op tijd de eigen mannen wakker te schudden. Via doelpunten van Rob Killaars en Niek Kuik werd de wedstrijd bij 26-22 alsnog in het slot gegooid. In de slotminuten trakteerde de afscheid nemende Geert van de Goor het Bevo-publiek nog op een aantal mooie aanvalscombinaties en was hij met een fraaie assist op Jeroen van den Beucken medeverantwoordelijk voor de 30-26 eindstand. Na afloop van het duel werd aan Bevo-zijde behalve van Geert van de Goor ook afscheid genomen van Jos Arnoldussen. Beide kregen een ovationeel applaus van het thuispubliek. Applaus was er vervolgens ook nog voor een tweetal spelers van Swift, die zojuist een laatste duel voor de Arnhemmers gespeeld hadden. Zowel Jop Sinkeldam, als Dario Polman werden bedankt door hun ploeggenoten.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Pim Augustinus, Jeroen van den Beucken, Geert van de Goor, Niek Kuik 4; Nick de Kuyper, Bram Knippenbergh, Rob Killaars 3; Dariusz Sramkiewicz 2; Jos Arnoldussen, Daan Versleeuwen en Niek Jordens 1.