Eurotech Bevo Hc slaat belangrijke slag 

In Panningen stond afgelopen weekend de belangrijke zevende speelronde op het programma. In de spannende strijd om de vierde plaats kreeg Eurotech Bevo Hc te maken met rechtstreekse concurrent E&O.

Voorafgaand aan het duel deelden beide ploegen de positie die aan het einde recht geeft op deelname aan de BeNeLux-liga. De beste papieren leken vooraf bij de gasten te liggen. De mannen van coach Peter Janssen hadden na een beroerde start van de play offs de opgaande lijn te pakken gekregen, met als hoogtepunt een overwinning op titelkandidaat Lions. Bevo Hc daarentegen had juist een belabberde week achter de rug. Uitschakeling voor het bekertoernooi en een teleurstellende nederlaag tegen Hurry Up hadden voor een flinke dreun gezorgd. Toch leek de technische staf de Bevo-mannen weer terug op de rails gekregen te hebben. De geel-blauwen startten immers scherp en gedreven aan de wedstrijd. Omdat ook E&O meteen zijn bedoelingen duidelijk wilde maken, kregen de toeschouwers vanaf de eerste minuut een boeiend gevecht voorgeschoteld. Het tempo lag hoog en er werd van beide zijden met felheid gestreden. Bevo Hc nam daarbij steeds het voortouw, maar slaagde er lange tijd niet om een serieus gat te slaan. Na ruim 12 minuten was de stand nog steeds in evenwicht, 7-7. Een ijzersterke Pim Augustinus, uiteindelijk goed voor 11 treffers, nam zijn ploeg op sleeptouw en had een belangrijk aandeel in de eerste ruime voorsprong. Onder meer dankzij 4 treffers van zijn hand liepen de Heldenaren uit naar 13-8. E&O was het spoor even bijster en had met name in de verdediging niet de juiste antwoorden op het aanvalsspel van de thuisploeg. Bevo Hc bleef ook in het vervolg van de eerste helft het spel domineren. Kort voor rust dreigde de ploeg van William Gommans echter alsnog zijn voorsprong te verspelen. De Heldenaren leken met hun gedachten al in het kleedlokaal toen E&O via 3 achtereenvolgende treffers de marge wist te verkleinen tot 17-15.

 

Na de hervatting pakte de thuisploeg de draad echter weer snel op en ondervond daarbij veel steun van een prima doelman Lukasz Wasilek. Met belangrijke reddingen leidde hij Bevo Hc naar een 20-17 voorsprong. Net als in de eerste helft slaagde E&O er echter weer in om terug te komen. Aan de cirkel kwam Léon van Schie steeds beter tot zijn recht en zorgde na driekwart wedstrijd zelfs voor de gelijkmaker, 23-23. Gespeeld werd op dat moment van beide zijden met enorme passie. Soms was de gedrevenheid zo groot, dat met name in aanvallend opzicht nog wel eens het hoofd werd verloren. De toeschouwers genoten van de overgave waarmee werd gestreden en de spanning in het scoreverloop. Toen Erik Huizing na 48 minuten 24-25 liet aantekenen leek E&O erop-en-erover te denderen. Uitstekende reddingen van doelman Wasilek voorkwamen dat en boden Bevo Hc zelfs de kans om het heft terug in handen te nemen. Opnieuw was ook een belangrijke rol weggelegd voor Pim Augustinus, die met ondermeer 3 treffers de thuisploeg op een 28-25 voorsprong wist te brengen. Nog steeds was de strijd echter niet gestreden. E&O knokte zich terug en kwam via twee maal Erik Huizing op 28-27. De spanning had inmiddels het toppunt bereikt, net als het aantal decibels op de tribune. Nog 2 minuten waren te spelen toen Jeroen van den Beucken de uiterst belangrijke 29-27 liet aantekenen. Meteen volgde echter het antwoord van E&O, waarbij de verder overigens weinig opvallende Patrick Miedema voor 29-28 zorgde. Een misser aan Bevo-zijde bood vervolgens Erik Huizing de kans om de gelijkmaker aan te tekenen, 29-29. Met nog iets meer dan een minuut te spelen dreigde Bevo Hc alsnog de overwinning te verspelen. Toen Nick de Kuyper in de eerst volgende aanval echter doel wist te treffen mochten de fans van de thuisploeg alsnog hoop koesteren op een goede afloop. In de slotseconden werd vervolgens aan alle onzekerheid een einde gemaakt, toen Jeroen van den Beucken de eindstand bepaalde op 31-29. Volgens E&O-coach Peter Janssen had daarmee de meest constante ploeg verdiend beide punten in eigen huis gehouden. Hij gaf na afloop echter tevens aan dat de strijd om plaats 4 door dit resultaat nog niet gestreden is. Nog 3 bijzonder interessante speelrondes liggen voor de boeg. Voor Niek Kuik was het het laatste optreden als E&O-speler in sporthal Piushof. Vanaf volgend seizoen komt hij voor Bevo Hc in actie.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Pim Augustinus 11; Jeroen van den Beucken 7; Geert van de Goor, Nick de Kuyper 4; Ron Klemann, Merijn Haenen 2 en Lukas Koppes 1.