Eurotech Bevo Hc slaat belangrijke eerste slag 

De heren van Eurotech Bevo Hc lijken de teleurstelling van het mislopen van de play offs goed verwerkt te hebben. In de eerste week na afloop van de reguliere competitie werden zowel in het bekertoernooi, als in de nacompetitie overwinningen geboekt.

Met name de winst in de eerste speelronde van de play downs mag als een belangrijke gezien worden. In de strijd tegen degradatie moesten de Heldenaren openen tegen de ploeg die ze een week eerder nog met ruime cijfers verslagen hadden. Dat HARO dit keer, in eigen huis, uit een ander vaatje zou tappen was vooraf duidelijk. Al weken hadden de Rotterdammers toegeleefd naar de start van de play downs, waarin de strijd tegen degradatie pas echt van start zou gaan. Vanaf de eerste minuut liet de thuisploeg dan ook zien de huid duur te willen verkopen. Via twee maal Eelco Weevers nam Bevo Hc weliswaar een snelle 0-2 voorsprong, maar daarna was het HARO dat de klok sloeg. Geholpen door niet zo best defensief optreden van de Heldense gasten kon HARO 5 keer op rij scoren, een 5-2 voorsprong nemen en de voorsprong ook nog enige tijd vasthouden. Bevo Hc gaf de doelpunten te gemakkelijk weg, het gemis van Bram Knippenbergh, de geblesseerde defensieleider, deed zich gevoelen, en zette daar aanvallend te weinig tegenover. Uitzondering vormde hoekspeler Jeroen van den Beucken, die veelvuldig in stelling werd gebracht en dat vertrouwen niet beschaamde. Alleen al in het eerste bedrijf was hij goed voor 8 treffers, meer dan de helft van de Heldense productie. Tot een voorsprong leidde dat echter niet. HARO bleef scoren en de leiding vasthouden. Halverwege zochten beide ploegen bij 16-15 de kleedlokalen op.

 

Duidelijk was dat Bevo Hc in de tweede helft een tandje zou moeten bij schakelen om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Aanvankelijk leek dat er niet van te gaan komen. Ook in de eerste minuten van de tweede helft had HARO het beste van het spel en wist steeds een voorsprong vast te houden. Pas rond de 40ste minuut kwam de ommekeer. Ingeleid door opnieuw een treffer van Jeroen van den Beucken, uiteindelijk zou zijn teller pas bij 15 stoppen, konden de mannen van Lambert Van Berlo en Danny van Katwijk voor het eerst sinds lange tijd op voorsprong komen. Het was Eelco Weevers die voor 20-21 zorgde. Ook in het vervolg van het duel bleef het Heldense gevaar vooral vanuit de hoeken komen. Opvallend was dan ook dat de beslissende voorsprong juist door de opbouwers in de touwen geschoten werd. Achtereenvolgens Pim Augustinus en Niek Kuik zorgden voor 22-24 en voor een stevige knak in het zelfvertrouwen van de Rotterdammers. Het werd nog wel 24-25, maar dichterbij kon de thuisploeg vervolgens niet meer komen. De laatste 5 minuten, met onder andere een glaszuivere hattrick van Pim Augustinus, werden soeverein uitgespeeld. Doelman Thijs van de Mortel verrichtte prima werk en zo konden de Heldenaren uiteindelijk toch nog een ruime 25-30 overwinning boeken. De eerste slag in de play downs was geslagen..

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Jeroen van den Beucken 15; Pim Augustinus 6; Eelco Weevers 4; Geert van de Goor 3; Daan Versleeuwen en Niek Kuik 1.