Eurotech Bevo Hc rukt op naar linker rijtje 

Voor de ploegen van Eurotech Bevo Hc en Loreal stond afgelopen weekend een belangrijk duel op het programma. Enerzijds staat een overwinning in de onderlinge confrontatie tussen de beide handbalburen altijd bovenaan het verlanglijstje van menig supporter.

 

Anderzijds konden zowel Bevo Hc, als Loreal de punten in de 8ste speelronde prima gebruiken. De Venlonaren van coach William Gommans waren met 4 punten immers terug te vinden aan de onderkant van de ranglijst en de Bevo-equipe stond daar slechts 2 punten boven. Om enige lucht te verschaffen moest in de Venlose sporthal Craneveld dus gewonnen worden. Beide ploegen leken dit te beseffen en begonnen scherp aan het duel. Tot 3-3 was sprake van evenwicht. Daarna nam de thuisploeg verrassend het voortouw. Loreal toonde zich bijzonder gretig en liep uit naar een 7-4 voorsprong. De Bevo-mannen, die vanwege diverse blessures met Tom Wismans en Luc van Roij naar Venlo gekomen waren, hadden de nodige tijd nodig om weer op gelijke hoogte te komen. Onder andere 3 treffers van Tom Wismans hielpen mee om de stond op 10-10 te brengen. De mannen van Piotr Konitz leken daarmee de slag te pakken te hebben. Uiterlijk vanaf het moment dat Geert van de Goor kort voor rust de stand op 11-12 bracht en de Heldenaren voor het eerst sinds lange tijd een voorsprong bezorgde, nam Bevo Hc het heft in handen en zou dat in het vervolg niet meer uit handen geven. Bij 13-15 klonk het fluitsignaal voor het einde van de eerste helft.

 

Na de hervatting liet de Bevo-equipe er geen gras over groeien. De Heldenaren toonden zich voornemens om het duel snel te beslissen. Mede dankzij uitstekend keeperswerk van Bart Leenen werd de voorsprong uitgebouwd tot 15-20. Loreal leek rijp om de genadeslag toegediend te krijgen, maar krabbelde terug. Gesteund door het thuispubliek werd het verschil verkleind tot 3 treffers, 18-21. De spanning steeg, bij een enkeling tot ondraaglijke hoogte. Na een onderling akkefietje werden zowel Tom Wismans, als Pascal Eberson bestraft en moest de Bevo-schutter met rood het veld verlaten. De spanning in de wedstrijd hield aan, zeker toen Loreal voor 20-22 wist te zorgen. Op de tribunes werden de kelen nog eens geschraapt en ging iedereen er eens goed voor zitten. Gejuicht werd er in het Bevo-vak, waar Merijn Haenen vanaf 7 meter, net als bij de andere 4 pogingen, feilloos het doel wist te vinden, 20-23. Aan Loreal de opdracht om te antwoorden en het verschil weer te verkleinen. Dit leek te lukken toen één van de Venlose aanvallers met gezwinde spoed op het Bevo-doel afstormde. Op zijn weg trof hij echter doelman Thijs van Leeuwen, die erin slaagde om de bal op miraculeuze wijze uit het doel te houden. Bovendien stuurde hij meteen zijn ploeggenoot Lukas Koppes in de tegenaanval. De 20-jarige jongeling wist wel raad met het buitenkansje en scoorde op prachtige wijze. In plaats van 2 was het verschil daardoor 4 treffers geworden en leek bij de thuisploeg het verweer gebroken. Via onder andere 2 maal Merijn Haenen werd het 21-27 en was het pleit definitief beslecht. De laatste minuten dienden louter voor de statistieken en werden door de Heldense ploeg gebruikt om de meegereisde supporters te trakteren op een aantal fraaie doelpunten. Uiteindelijk stokte de teller bij 23-32. Voor de mannen van Bevo Hc leverde de overwinning 2 belangrijke punten op, die de ploeg op de 5de plek van de ranglijst en daarmee weer in het linkerrijtje brengt. Aangezien slechts 6 ploegen zich kwalificeren voor de play offs en als gevaarlijk in te schatten ploegen als Quintus en Aalsmeer op de loer liggen, kwam de zege als geroepen.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Merijn Haenen 8; Pim Augustinus 5; Geert van de Goor, Tom Wismans 4; Jeroen van den Beucken 3; Dirk Peeters, Lukas Koppes, Nick de Kuyper 2; Rob Killaars en Osvaldo Gomes 1.