Eurotech Bevo Hc pakt punt bij koploper 

Na 4 achtereenvolgende winstpartijen konden de heren van Eurotech Bevo Hc met vertrouwen op bezoek gaan bij lijstaanvoerder FIQAS/Aalsmeer. De Noordhollanders zaten na hun knappe overwinning op regerend landskampioen Volendam echter ook uitstekend in hun vel.

Het beloofde dan ook een interessante confrontatie tussen de nummer 1 en 4 van de ranglijst te worden. Na een voorzichtige openingsfase met over-en-weer aftasten werd deze belofte al snel ingelost. Zowel verdedigend, als aanvallend stonden beide ploegen hun mannetje. Aalsmeer nam met scoren steeds het voortouw, maar zag Bevo Hc elke keer weer snel aansluiten. Ook toen de thuisploeg rond de 10de minuut een eerste gaatje sloeg, 7-4, zorgden de Heldenaren weer snel voor de gelijkmaker, 7-7. Het was een boeiende op-en-weer golvende strijd van twee aan elkaar gewaagde ploegen, waarbij het publiek met volle teugen genoot. Enige dissonant was het arbitrale duo, dat met warrige beslissingen en inconsequent optreden, voor onduidelijkheid en irritatie zorgde. Vanaf de 24ste minuut had dat plotseling zijn uitwerking. Het tot dan gelijkopgaande scoreverloop ging plotseling volledig op de schop. Eerst was het Bevo Hc dat van slag raakte en de focus op het eigen spel verloor. Verdedigend kon men niet meer de juiste grip op de Aalsmeer-aanvallers vinden en ook in de aanval hadden de Heldenaren niets meer in de melk te brokkelen. 4 Treffers op rij van de thuisploeg brachten de ruststand op 13-9.

 

En wie had gedacht dat de mannen van coach Martin Vlijm na de rust meteen weer op het goede spoor zouden terugkeren, kwam bedrogen uit. Ook na de hervatting was het alleen Aalsmeer dat tot scoren kwam en zelfs uitliep tot 17-9. De Bevo-mannen waren radeloos en op de tribunes hield men er rekening mee dat de wedstrijd gespeeld was. Pas in de 35ste minuut, na 12 minuten doelpuntloos te zijn geweest, kwamen de Heldenaren via Nick de Kuyper eindelijk weer tot scoren. Wat niemand op dat moment kon vermoeden was dat dit een spectaculaire ommekeer in de wedstrijd zou betekenen. De treffer van Nick de Kuyper bleek immers al snel geen incident. Achtereenvolgens Jeroen van den Beucken, Eelco Weevers en opnieuw Nick de Kuyper verkleinden de marge tot 4, 17-13. Daarmee was de inhaalrace echter nog niet ten einde. De Heldense ploeg was ontketend en tegelijkertijd was het nu Aalsmeer dat zich door de arbitrage benadeeld voelde en de grip op de wedstrijd meer en meer kwijt raakte. Het enthousiaste Bevo-publiek maakte zich luidkeels hoorbaar en spoorde de eigen ploeg aan om de inhaalrace te vervolgen. De spanning in sporthal De Bloemhof steeg toen met name Dario Polman op dreef raakte. Elk doelpunt van Aalsmeer werd beantwoord met de treffer dan de middenopbouwer. Met nog een kwartier te spelen bracht hij de stand op 21-19 en was er volop geloof in het Bevo-kamp dat er nog iets te halen was bij de koploper. De geloof groeide nog eens extra toen een sterke verdedigende actie Pim Augustinus de gelegenheid bood om 21-20 aan te tekenen. Nog 10 minuten stonden op de klok. Bevo Hc was nu de sterkste ploeg en het was wachten totdat eindelijk een gelijke stand op het scorebord kwam. In de 26ste minuut was het zover. Treffers van Nick de Kuyper en Dario Polman dichtten de kloof en brachten de stand op 22-22. De Heldense beer was nu helemaal los. Opnieuw Dario Polman zorgde enkele minuten later voor 22-23 en plotseling had Bevo Hc een overwinning in het vizier. Ook de gelijkmakende treffer in de slotminuut kon daar geen verandering in brengen. Nog steeds waren immers 26 seconden te spelen. Voldoende tijd voor een laatste aanval. Toen Nick de Kuyper deze in de laatste seconden tot een doelpunt wist te promoveren ontplofte de Bevo-tribune. Snel volgde echter ook weer de teleurstelling. De scheidsrechters hadden een loopfout geconstateerd en annuleerden het doelpunt. Een spectaculaire en bewogen wedstrijd eindigde als gevolg hiervan in een 23-23 gelijkspel.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Dario Polman 8; Nick de Kuyper 5; Pim Augustinus 4; Jeroen van den Beucken en Eelco Weevers 3.

 

 

Aalsmeer maakte een samenvatting van de wedstrijd. Bekijke deze hieronder.