Eurotech Bevo Hc pakt belangrijke punten 

Sleutelduel. Zo oordeelden zowel Hurry Up-coach Joop Fiege, als Piotr Konitz, coach van Eurotech Bevo Hc, over het onderlinge duel van hun ploegen in de 12de speelronde van de competitie.

Met ieder 11 punten, waarbij moet worden aangetekend dat de ploeg uit Zwartemeer er één duel minder voor nodig had, en een positie op de grens van wel of niet deelnemen aan de play offs werd begonnen aan de belangrijke confrontatie. Beide coaches kenden voorafgaand de nodige zorgen vanwege een uitpuilende ziekenboeg. Bij Eurotech Bevo Hc ontbraken Geert van de Goor, Bram Knippenbergh en was ook aanvoerder Ron Klemann nog verre van fit. Hurry Up had vergelijkbare problemen. De Drentenaren misten onder andere Martijn Louissen en konden slechts beperkt beroep doen op doelman Guido Rink en Ronald Suelmann. In het duel tussen de twee gehavende teams ging Hurry Up verreweg het beste van start. In de Panningse sporthal zag Bevo Hc zich al na dertig seconden geconfronteerd met een tijdstraf en moest toestaan dat de gasten snel op voorsprong kwamen, 0-2. Ook na de tijdstraf bleef Hurry Up het beste van het spel houden. De Heldenaren begon niet scherp en leken moeite te hebben met de tactische omzettingen, die als gevolg van de blessures nodig waren geworden. De gasten uit Zwartemeer gingen onverstoorbaar verder en namen zelfs een 1-4 voorsprong. Bevo Hc kende verdedigend veel problemen en had met name weinig grip op Rik Philips, die de Drenten in de eerste 20 minuten aan 4 treffers wist te helpen. Toch wist de thuisploeg zich geleidelijk terug te knokken in de wedstrijd. Anders dan in het voorgaande thuisduel tegen Quintus toonde de jonge ploeg karakter en bezieling. Het was Lukas Koppes die zijn ploeg na ruim 10 minuten voor het eerst weer op gelijke hoogte bracht, 5-5. Er volgde een boeiende strijd, waarbij beide ploegen een hoog tempo hanteerden, daardoor ook de nodige fouten maakten, maar waarin er voor het publiek veel te genieten viel. Voor het Bevo-publiek werd het echt genieten geblazen toen Pim Augustinus zijn ploeg na ruim 20 minuten voor het eerst op voorsprong bracht, 11-10. De wedstrijd was gekanteld, het momentum lag plotseling bij Bevo Hc. Voor een niet onbelangrijk deel had dit te maken, zoals Hurry Up-coach Joop Fiege na afloop verklaarde, met de enthousiaste aanmoedigingen van het thuispubliek. De Heldenaren kregen plotseling vleugels en liepen uit naar 14-11 en 15-12 bij rust.

 

Ook na de hervatting werkte de inzet en passie waarmee de Bevo-spelers te werken gingen aanstekelijk op het thuispubliek dat luidruchtig van zich liet horen. De mannen van coach Piotr Konitz domineerden ook in het tweede bedrijf de wedstrijd. Verheugend was bovendien de terugkeer van Ron Klemann, die zijn opwachting maakte naar vele weken van blessureleed. Geheel hersteld was de Bevo-aanvoerder nog niet, maar een belangrijke rol vervulde hij vanaf de hervatting al wel. Drie treffers in de eerste 5 minuten en vooral zijn aanwezigheid deden het jonge team zichtbaar goed. Hurry Up zag zich daardoor genoodzaakt om de niet geheel fitte Guido Rink en Ronald Suelmann in te brengen. Niet zonder resultaat. Voormalig international Suelmann liet zich meteen gelden en scoorde er vanaf het begin lustig op los. Er was sterk keeperswerk van Bevo-doelman Bart Leenen voor nodig om de verschil van 3 doelpunten te handhaven. 23-20 Stond na driekwart wedstrijd op het scorebord. Toch was inmiddels duidelijk dat het duel op kiepen stond. Hurry Up dreigde het heft over te gaan nemen. Tweemaal Ronald Suelmann en een treffer van Loek Hageman brachten de spanning definitief terug in de wedstrijd, 24-23. De Bevo-ploeg wankelde, maar toonde opnieuw karakter. Opnieuw een treffer van Ron Klemann bracht de Heldenaren terug op het goede spoor. Toen Jeroen van den Beucken na 55 minuten de 27-23 liet aantekenen leek het duel beslist. Met overtuiging speelde de thuisploeg de resterende minuten uit en legde zo beslag op twee heel belangrijke punten in de race om de play off-tickets. Na 60 minuten stond een 29-26 eindstand op het scorebord.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Merijn Haenen, Lukas Koppes, Ron Klemann 5; Pim Augustinus, Jeroen van den Beucken 4; Osvaldo Gomes, Nick de Kuyper 2; Dirk Peeters en Tom Wismans 1.