Eurotech Bevo Hc overtuigend derby-winnaar 

In de vierde speelronde mocht Eurotech Bevo Hc laten zien zich terecht de beste ploeg uit de play downs te mogen noemen. Bij winst in de Noordlimburgse derby tegen Loreal zouden de Heldenaren niet meer in te halen zijn voor de concurrentie.

Om uiteindelijk niet de omgekeerde weg van de Loreal-dames te maken, die het kampioenschap en promotie naar de eredivisie wisten veilig te stellen, konden de Venlose heren wel een stuntje in Panningen gebruiken. Aanvankelijk zag de situatie er in dat opzicht hoopvol uit. In de eerste 20 minuten, waarin met grote regelmaat het doel werd gevonden, waren de doelpunten gelijkelijk verdeeld. Voor zowel Bevo Hc, als Loreal stonden er 10 op het scorebord. Probleem bij de gasten was wel dat het gevaar grotendeels van slechts één speler moest komen, Jos Arnoldussen was bijzonder trefzeker, terwijl bij de thuisploeg diverse spelers voor de doelpunten zorgden. In de laatste 10 minuten van het eerste bedrijf bracht de Bevo-equipe de grotere individuele klasse ook in doelpunten tot uitdrukking. Met ogenschijnlijk groot gemak werd de ene na de andere treffer op het scorebord gebracht, waarbij diverse doelpunten niet van schoonheid gespeend waren. Halverwege de wedstrijd, die er op dat moment eigenlijk al geen meer was, leidde Bevo Hc met 19-12. Loreal was stuk gespeeld en kon zich in de tweede helft niet meer herstellen.

 

De thuisploeg van Piotr Konitz was duidelijk sterker en liet niet na om het publiek op fraaie aanvallen te trakteren. Een opvallende rol was weggelegd voor Rob Killaars, die tegen zijn oude ploeg in aanvallend nagenoeg foutloos speelde en maar liefst 6 keer tot scoren kwam. Bovendien mochten de Heldenaren opnieuw steunen op een prima doelman Bart Leenen, zodat het aantal tegentreffers behoorlijk binnen de perken bleef. Goed nieuws was er tenslotte ook nog vanuit de ziekenboeg. De lange tijd geblesseerde Ron Klemann was dusdanig hersteld dat hij in de tweede helft zijn rentree kon maken en daarbij 2 keer doel trof. Uiteindelijk stond na 60 minuten een dik verdiende 38-22 eindstand op het scorebord. Met het maximale aantal punten uit 4 duels zijn de Heldenaren ruim voor het einde al verzekerd van de eerste plek in de play downs. Voor Loreal wordt de situatie steeds penibeler. Door het gelijke spel tussen HA R&O en Swift hebben de Venloren inmiddels een achterstand van 2 punten op de verlossende 3de plek en handhaving niet meer volledig in eigen hand.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Pim Augustinus, Rob Killaars, Geert van de Goor 6; Nick de Kuyper, Dirk Peeters 4; Merijn Haenen 3; Bram Knippenbergh, Roel Leenen, Lukas Koppes, Ron Klemann 2 en Osvaldo Gomes 1.