Eurotech Bevo Hc neemt waardig afscheid 

Afgelopen zaterdag stond voor de heren van Eurotech Bevo Hc de seizoensafsluiting op het programma. Na 23 wedstrijden met 9 nederlagen, 1 gelijkspel en 13 overwinningen, waarvan 5 in de laatste 5 duels, waren de Heldenaren vast voornemens om het laatste duel in winst om te zetten.

Van belang voor de stand op de ranglijst was dat niet meer, de eerste plek in de play-downs kon hen niet meer ontgaan, maar voor het volbrengen van de sportieve plicht des te meer. Tegenstander HA R&O en AHV Swift waren immers nog in een spannende strijd verwikkeld om de wedstrijden om promotie/degradatie te ontlopen. Met een overwinning in Panningen zou HA R&O zich veilig spelen en zou Swift het kind van de rekening worden. Behalve de sportieve plicht was er ook nog de nadrukkelijke wil om het seizoen met een mooi resultaat af te sluiten en een vijftal teamleden een passend afscheid te geven. Niet alleen trainer/coach Piotr Konitz, maar ook assistent-coach Peter Woletz en de spelers Roel Leenen, Bart Leenen en Dirk Peeters begonnen zaterdag aan hun laatste optreden voor Eurotech Bevo Hc. In een goed gevulde sporthal de Heuf verliep dat begin moeizaam. HA R&O speelde gedreven, maakte meteen duidelijk voor zijn laatste kans te willen strijden en nam een snelle 0-2 voorsprong. Lang hield deze echter niet stand. De mannen van Piotr Konitz stelden snel orde op zaken en bogen de achterstand om in een 4-2 voorsprong. Ten grondslag hieraan lagen onder andere goed keeperswerk van de na 6 seizoenen afscheid nemende doelman Bart Leenen. Hij liet nogmaals zien tot de beste doelmannen in de Nederlandse eredivisie te horen en verrichtte een aantal uitstekende reddingen. Ook rechterhoekspeler Dirk Peeters, die na 10 seizoenen aan zijn laatste klus was begonnen, had er behoorlijk zin in. Regelmatig wist hij de HA R&O-doelmannen vanuit een nagenoeg onmogelijke hoek te verschalken en had een belangrijk aandeel in het verder uitbouwen van de voorsprong. Bij rust was deze al gegroeid tot 15-10. Het publiek genoot met volle teugen en er leek geen vuiltje aan de lucht.

 

Meteen na de hervatting dreigde de spanning echter toch nog terug te keren. De gasten uit Rotterdam hadden zich in de rust het een en ander voorgenomen en alle krachten gemobiliseerd voor een sterk slotoffensief. 4 Snelle doelpunten, waar de Bevo-mannen er slechts 1 tegenover konden zetten, leverden een 16-14 tussenstand op. De spanning nam toe, ook op de tribunes. Een prima treffer van Bram Knippenbergh, gevolgd door een score van Merijn Haenen maakten echter een einde aan alle twijfel. De thuisploeg liep uit naar 18-14 en even later zelfs naar 21-14, waardoor de wedstrijd voortijdig beslist was. Cirkelspeler Roel Leenen had inmiddels zijn opwachting in het Bevo-team gemaakt en toonde zich in zijn laatste wedstrijd behoorlijk trefzeker. Fraaiste treffer was er een waar hij op aangeven van broer Bart de bal na een snelle uitbraak achter de HA R&O-doelman wist te deponeren. Uiteindelijk eindigde het duel in een afgetekende 34-23 overwinning voor de thuisploeg. Door winst van Swift tegen Loreal, betekent dit dat HA R&O veroordeeld is tot het spelen van promotie/degradatie-wedstrijden. Voor Bevo Hc betekende de ruime zege een mooie gelegenheid om waardig afscheid te nemen van zijn trainers/coaches, van wie Piotr Konitz 3 en Peter Woletz, maar liefst 18 seizoenen aan de club verbonden waren. Het volledige publiek bleef tot aan het einde op de tribunes zitten toen hen en ook de spelers Roel Leenen, Bart Leenen en Dirk Peeters woorden van dank en presentjes overhandigd werden. Het gehele team werd uiteindelijk getrakteerd op een groots applaus, waarna nog tot in de kleine uurtjes het afscheid van competitie en spelers en trainers gevierd werd.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Dirk Peeters 6; Pim Augustinus 5; Merijn Haenen, Rob Killaars 4; Jeroen van den Beucken, Lukas Koppes, Bram Knippenbergh, Roel Leenen 3; Osvaldo Gomes 2 en Nick de Kuyper 1.