Eurotech Bevo Hc neemt afstand van concurrentie 

De heren van Eurotech Bevo Hc hadden zich opgemaakt voor een heet avondje. Te gast in sporthal De Heuf was immers ranglijstbuurman E&O. In de strijd om plaats 4 op de ranglijst verdiende het duel met recht het predikaat: 4-puntenduel. Extra drijfveer voor de Bevo-mannen om alles uit de kast te halen was het verloop van het duel in Emmen, eerder dit seizoen. Toen mocht het optreden van de

Heldenaren teleurstellend genoemd worden en werd terecht met 31-26 verloren.

 

Voor eigen publiek wilden de mannen van coach Martin Vlijm iets rechtzetten, maar dat verliep aanvankelijk moeizaam. Zowel Bevo Hc, als E&O begonnen niet sterk aan het duel. Technische fouten, onnodig balverlies en slordige omgang met de kansen waren aan de orde van de dag. Het leidde tot een rommelige beginfase. Goed was het bepaald niet, maar spannend daarentegen wel. Beide ploegen hielden elkaar voortdurend in evenwicht. Na 20 minuten stond op het scorebord een 8-7 voorsprong voor de Heldenaren, op het veld was tegelijkertijd, als gevolg van een tijdstraf voor de Heldenaren, juist sprake van een numeriek overwicht voor E&O, 7 spelers tegenover 6. Uitgerekend in deze ondertalsituatie kwam de thuisploeg via Pim Augustinus voor het eerst op een voorsprong van 2 doelpunten, 9-7. Voor E&O het sein om een time-out te nemen en even de hoofden bij elkaar te steken. Aanvankelijk leek dat effect te hebben, want E&O wist de achterstand terug te brengen tot 1 treffer. Lang zou dat echter niet duren. Meteen na de time-out deed immers een uiterst trefzekere Jeroen van den Beucken van zich spreken. Binnen 5 minuten zorgde hij voor de doelpunten 10 tot en met 14 aan Bevo-zijde, terwijl E&O daar slechts één treffer tegenover kon zetten. Plotseling had Bevo Hc de schroom van de eerste 20 minuten van zich afgeworpen en speelde uiterst geconcentreerd. Aanvallend stond bijna elk schot garant voor een doelpunt en in de verdediging werden nog maar weinig kansen weggegeven. Doelman Bart Ravensbergen, die al vanaf de beginminuten prima stond te keepen, kreeg nu steun van zijn verdedigers. De gevolgen waren ingrijpend. Binnen enkele minuten was een gelijkopgaand duel omgeslagen in een one-team show. Alleen dankzij een doelpunt in de slotseconden kon E&O de schade bij rust nog enigszins beperken, 15-10.

 

Na de hervatting liet Bevo Hc er geen gras meer over groeien. De Heldenaren hadden de scherpte van voor de rust weten te handhaven en deden er zelfs nog een schepje bovenop. De rentree van de vorige week nog geblesseerde Eelco Weevers leverde meteen 2 treffers op en ook de andere aanvallers lieten zich niet onbetuigd. Bij E&O daarentegen was men het spoor bijster. Coach Joop Fiege liet na afloop weten teleurgesteld te zijn in een aantal van zijn steunpilaren, die behoorlijk door het ijs zakten. Zijn wisselmogelijkheden waren beperkt en zo moest hij toezien hoe Bevo Hc steeds verder wegliep en via 19-11 en 22-13 de stand naar 29-15 tilde. Vooral Jeroen van den Beucken schoot daarbij met scherp. De supporters van de thuisploeg wreven hun ogen uit. Wedstrijden tussen Bevo Hc en E&O staan normaal gesproken garant voor een spanning en spektakel en een beslissing die pas in de slotseconden valt. Dit keer was alles anders. De thuisploeg domineerde, was vlijmscherp in de aanval en stond solide in de verdediging. Bij E&O leek elk greintje zelfvertrouwen weggeslagen en binnen de smalle selectie van de Emmenaren wist niemand daar verandering in te brengen. Bevo- en tevens Oranje-doelman Bart Ravensbergen leverde weer een uitstekende prestatie en maakte halverwege de tweede helft plaats voor Thijs van de Mortel. Ook hij kweet zich prima van zijn taak en zag zijn ploeg de voorsprong in het laatste kwart van de wedstrijd consolideren. Doelpunten kwamen daarbij ook van Dennis Vlijm, die Jeroen van den Beucken was komen aflossen en ervoor zorgde dat de doelpuntenaanvoer vanaf de linkerhoek geen moment stokte. Uiteindelijk werd de jarige coach Martin Vlijm getrakteerd op een klinkende 37-23 overwinning.

 

Dankzij de winst op E&O en ook nog eens het puntverlies van Hurry Up neemt Bevo Hc afstand van de concurrentie. De Heldenaren zijn inmiddels terug te vinden op een solide vierde plek en hebben hun voorsprong op de nummer 5 vergroot tot 4 punten.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Jeroen van den Beucken 13; Dario Polman 6; Nick de Kuyper 5; Pim Augustinus, Eelco Weevers 4; Dennis Vlijm 3; Ron Klemann en Niek Jordens 1.

 

 

Luister naar een interview met Martin Vlijm op L1 Radio hier

Enkele sfeerfoto's van de wedstrijd staan in het fotoalbum