Eurotech Bevo Hc naar kruisfinales! 

Voor aanvang van het seizoen hadden de heren van Eurotech Bevo Hc zich een klassering in de top 4 tot doel gesteld. Om dat voor elkaar te krijgen dienden de mannen van coach Martin Vlijm zich te plaatsen voor de kruisfinales.

In de vierde speelronde van de play offs kregen de Heldenaren een eerste kans om dat doel te verwezenlijken. Daarvoor moest wel Hurry Up in eigen huis verslagen worden. Geen eenvoudige opgave, want de Drentenaren waren erop gebrand om na de eerdere ruime nederlaag in Panningen iets recht te zetten. De thuisploeg ging gedreven van start en bracht als eerste treffers op het scorebord. De eerste echte slag was net als in de heenwedstrijd echter voor de Bevo-mannen. Een trefzekere Jeroen van den Beucken had een belangrijk aandeel in een 3-6 voorsprong na ruim 10 minuten. Verdedigend hadden de Heldenaren de zaken uitstekend voor elkaar en met Bart Ravensbergen beschikte de ploeg over een doelman die de tegenstander geregeld tot wanhoop wist te drijven. Opsteker in aanvallend opzicht was de rentree van de enkele weken eerder nog geblesseerd uitgevallen Bram Knippenbergh. Hij vierde zijn terugkeer met 2 fraaie treffers rond het kwartier. Bevo Hc speelde geconcentreerd, was beter, maar kwam richting de rust toch weer in een benauwd parket toen achtereenvolgens Gintares Cibulskis (2x) en Loek Hageman tot scoren kwamen. De ruime 7-11 voorsprong slonk daardoor tot 10-11. Juist toen het thuispubliek zich wilde opmaken voor een kentering in de wedstrijd sloeg Bevo Hc echter weer toe. Een belangrijke rol was daarbij weggelegd voor enerzijds Pim Augustinus, die met twee treffers voor extra lucht zorgde, anderzijds voor de defensie onder leiding van Bart Ravensbergen, die de Hurry Up-aanvallers weer de nodige tijd van scoren afhield. De rust werd bereikt bij 12-15 in Bevo-voordeel.

 

De strijd was echter nog allerminst gestreden. Er beloofde nog een hete tweede helft te volgen. Daar waren de Heldenaren zich terdege van bewust en ze begonnen dan ook gedreven en geconcentreerd aan de hervatting. Meteen de spanning uit de wedstrijd halen was het devies. Doelpunten van achtereenvolgens Jeroen van den Beucken, Nick de Kuyper en Pim Augustinus deden in dat opzicht prima werk, 12-18. De beslissende slag was geslagen, zo leek het. Dat de Heldenaren echter nog niet op hun lauweren konden rusten, bewezen de daaropvolgende minuten. Met name Loek Hageman bleek plotseling onhoudbaar voor de Bevo-verdedigers en bracht na 40 minuten toch weer enige spanning terug in de wedstrijd, 18-20. Dichterbij zou de thuisploeg echter niet meer komen. De ploeg van coach Martin Vlijm raakte niet in paniek, hield het hoofd koel en zette een scherpe tussensprint in. Toen de stand daardoor van 21-23 naar 22-27 was getild, was de wedstrijd beslist. In de resterende 10 minuten kon Bevo Hc al gaan genieten van een fraaie overwinning in het hol van de leeuw. Het was Niek Jordens die kort voor het einde de uitslag bepaalde op 26-34. Dankzij de tweede overwinning in de play offs kan Bevo Hc een plek bij de eerste 2 in groep B niet meer ontgaan. De Heldenaren hebben hun doel bereikt en zich geplaatst voor de kruisfinales en daarmee ook voor de BENE-League, de competitie met de 4 sterkste Belgische en Nederlandse, in het komende seizoen.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Jeroen van den Beucken, Nick de Kuyper, Pim Augustinus 7; Dario Polman 4; Bram Knippenbergh, Merijn Haenen, Eelco Weevers, Niek Jordens 2 en Ron Klemann 1.