Eurotech Bevo Hc moet in slotfase buigen 

Dankzij de recente winstpartijen tegen Quintus en Hurry Up waren de heren van Eurotech Bevo Hc met vertrouwen naar Volendam gereisd om het daar op te nemen tegen de regerend landskampioen en huidige koploper.

In de eerste minuten lieten de Heldenaren meteen zien niet onder de indruk te zijn van de Volendammers en namen brutaal een 0-3 voorsprong. Verdedigend hadden de mannen van het coachesduo Lambert Van Berlo/Danny van Katwijk de zaken prima voor elkaar. Meer dan 10 minuten waren al gespeeld toen de thuisploeg voor het eerst tot scoren kwam. Bevo Hc raakte hierdoor niet van slag en bleef de wedstrijd domineren. Via 2-5 werd het 5-8 na 20 minuten. Een fase met enkele gemiste kansen aan Bevo-zijde en een trefzekere Joey Duin bracht Volendam na 22 minuten voor het eerst langszij, 8-8. Het was het startsein voor een slotfase van de eerste helft, waarin voortdurend stuivertje gewisseld werd. Uiteindelijk gingen beide ploegen bij een 13-13 gelijke stand rusten.

 

Ook na de hervatting gingen de Heldenaren overtuigend van start. Onder meer dankzij 2 treffers van Jos Arnoldussen nam de Bevo-equipe een 15-17 voorsprong. Geholpen door de nodige gemiste kansen aan Heldense zijde kon Volendam echter terugkomen en na driekwart wedstrijd zelfs een 21-18 voorsprong nemen. De wedstrijd die de toeschouwers qua spanning tot dan in de greep had gehouden leek daarmee voortijdig beslist. Bevo Hc weigerde echter te capituleren en knokte terug. Via Geert van de Goor en Nick de Kuyper kwamen de Heldenaren terug tot op 1 doelpunt en na een treffer van Daan Versleeuwen kwam Bevo Hc zelfs op 23-23. Nog minder dan 10 minuten waren te spelen en de spanning was weer helemaal terug. De inhaalrace had de mannen van Lambert Van Berlo en Danny van Katwijk echter veel energie gekost. Toen Volendam vrijwel meteen na de gelijkmaker een tandje bijschakelde, moesten de Bevo-mannen het antwoord dan ook schuldig blijven. Verdedigend kon men onvoldoende weerstand bieden en in aanvallend opzicht bleven teveel kansen onbenut. Volendam kon weer op voorsprong komen via Niels Reijgersberger en vervolgens zelfs uitlopen tot 27-23. Bevo Hc spartelde nog wel tegen, kwam nog op 27-24, maar voor een nieuwe inhaalrace ontbrak de kracht. Uiteindelijk kon de lijstaanvoerder in de slotfase nog uitlopen tot een geflatteerde 31-25 eindstand.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Geert van de Goor, Nick de Kuyper 6; Jos Arnoldussen, Pim Augustinus 3; Jeroen van den Beucken, Marijn Sinkeldam 2; Daan Versleeuwen, Niek Kuik en Rob Killaars 1.