Eurotech Bevo Hc mist teveel kansen 

De voortekenen voor het thuisduel tegen Hurry Up waren niet zo best voor de mannen van de Eurotech Bevo Hc. De gasten uit Drenthe hadden immers een week eerder laten zien in prima vorm te verkeren door regerend landskampioen Volendam te verslaan.

Zelf moesten de mannen van coach William Gommans in diezelfde speelronde de domper van de eerste competitienederlaag incasseren. De vraag was dan ook of de Bevo-mannen zich zouden kunnen revancheren. De openingsfase deed het beste vermoeden. De Heldenaren beleefden een bliksemstart en namen snel een 4-1 voorsprong. Hurry Up moest duidelijk nog even op gang komen. De IJslander Bjorgulfsson die verantwoordelijk was voor de eerste 3 treffers van de Drentenaren bracht zijn ploeg echter al binnen 10 minuten weer in het spoor van de thuisploeg. Er volgde een fase van 5 minuten, waarin rommelig werd gespeeld en alleen de verdedigers enige indruk konden maken. Beide partijen kwamen niet tot scoren. Vanaf het moment dat Pim Augustinus de ban wist te breken en 5-3 liet aantekenen, was er sprake van een gelijkopgaande strijd. Eerst namen de gasten nog voor het eerst de leiding in de wedstrijd, 5-6. Daarna vielen de doelpunten beurtelings aan beide zijden. Een gelijke stand bij rust leek het meest voor de hand liggend. Omdat Bevo Hc in de slotminuut echter verzuimde te scoren uit de geboden kansen, gingen beide ploegen met een 9-10 voorsprong voor Hurry Up naar de kleedkamers.

 

Meteen na de hervatting sloegen de gasten een belangrijke slag. Geert van de Goort zorgde nog wel eerst voor de gelijkmaker, 10-10, maar daarna was het Hurry Up dat de klok sloeg. Onder andere twee maal Mart Aalderink bracht een 11-14 tussenstand op het scorebord. De toon was gezet. Hurry Up was vanaf dat moment de dominerende partij. Bevo Hc had veel kansen nodig om tot scoren te komen en moest dat betalen met een 13-17 achterstand na ruim 40 minuten. De gasten waren soeverein, bleven voortdurend scoren en gaven de thuisploeg zo geen kans om dichterbij te kruipen. Lange tijd bleef dan ook een verschil van 4 doelpunten gehandhaafd. Toen na 54 minuten een 22-26 stand op het scorebord prijkte leek de wedstrijd dan ook gespeeld. Toch rechtten de Bevo-mannen nog een maal hun rug en brachten zowaar de spanning nog even terug in de wedstrijd. Treffers van Nick de Kuyper en Pim Augustinus brachten de stand op 25-27 en het thuisploeg veerde nog een keer op. Achtereenvolgende treffers van Bjorgulfsson en Schuiling maakten echter een eind aan alle illusies. Uiteindelijk pakten de Drenten, die vooral zorgvuldiger met de kansen omsprongen dan hun opponent, een verdiende 27-29 overwinning in de Bevo-arena.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Pim Augustinus 8; Geert van de Goor 6; Jeroen van den Beucken, Nick de Kuyper, Niek Kuik 3; Jos Arnoldussen 2; Bram Knippenbergh en Marijn Sinkeldam 1.

 

Bekijk de foto's van deze wedstrijd in het Fotoalbum