Eurotech Bevo Hc loopt play offs net mis 

Al weken is de situatie onveranderd spannend in de strijd om het laatste play off-ticket. Twee ploegen strijden om 1 plek en het enige dat hen scheidt is het doelsaldo. Aalsmeer had, net als Eurotech Bevo Hc, 15 punten na 17 speelrondes verzameld, maar een doelsaldo dat 12 doelpunten beter was dan dat van de Heldenaren

In de allerlaatste speelronde moest de beslissing gaan vallen. Aalsmeer ontving in eigen huis de nummer 8 van de ranglijst, HA R&O. Bevo Hc ging op bezoek bij Swift, de nummer 9 in de stand. Voor de mannen van coach Piotr Konitz was de spanning vooraf groot. Niet alleen moest er gewonnen worden, maar dat diende ook nog met grote cijfers te gebeuren. In eigen huis was dat eerder een lastige opdracht gebleken. Het duel in de eerste competitiehelft kende namelijk een bijzonder spannende ontknoping, die ternauwernood in Heldens voordeel eindigde. Met 26-25 pakte Bevo Hc destijds de kleinst mogelijke overwinning. Ook in Arnhem verliep de wedstrijd voor de Heldenaren aanvankelijk niet van een leien dakje. Swift kende een betere start en nam snel een 5-2 voorsprong. De meegereisde Bevo-supporters zagen hun ploeg gespannen van start gaan en vooral in verdedigend opzicht matig opereren. Veel te eenvoudig kwamen de Arnhemmers tot scoren met als gevolg dat de thuisploeg na bijna een kwartier wedstrijd nog altijd op voorsprong stond, 9-7. Langzaam maar zeker waren echter de eerste tekenen van een sterker Bevo Hc te zien. Doelman Bart Leenen was de tot dan ongelukkig keepende Thijs van Leeuwen komen afwisselen en pakte meteen een aantal belangrijke ballen. Het gaf de Bevo-equipe meer vertrouwen in zowel verdedigend, als aanvallend opzicht. De doelpuntenmachine met voorop een prima spelende Pim Augustinus liet zich meer en meer gelden. Via 10-10 liepen de Heldenaren uit naar 10-13. Swift werd in die fase overdonderd en had geen verweer. Keer op keer werden schotpogingen om zeep geholpen door prima verdedigend werk van de gasten en met name een uitstekend keepende Bart Leenen. Als een zegen voor de thuisploeg kwam dan ook de rode kaart, die hun plaaggeest kort voor rust voorgehouden kreeg. Bij een snelle uitbraak kwam de Bevo-doelman ver uit zijn doel en botste tegen de Swift-aanvaller aan. De scheidsrechters restte niets anders dan direct rood te tonen. De Heldenaren waren in de resterende minuten van het eerste bedrijf van slag, maar mochten toch met een ruime voorsprong gaan rusten, 14-18.

 

In de tweede helft ging Bevo Hc door met pogingen om de Arnhemmers naar een grote nederlaag te spelen. Binnen 5 minuten was de voorsprong gegroeid tot 6 doelpunten, 15-21, en behoorde een 6de plek op de ranglijst en dus een play off-ticket nog tot de mogelijkheden. 5 Mindere minuten deden de voorsprong vervolgens weer slinken. Swift krabbelde terug tot 20-23 en plotseling waren de perspectieven voor de Heldenaren beduidend minder. De mannen van Piotr Konitz raakten echter niet in paniek en pakten snel de draad weer op. Onder impulsen van een gemakkelijk scorende Pim Augustinus en Jeroen van den Beucken werd de voorsprong verder en verder uitgebouwd. Na 50 minuten was de kloof inmiddels gegroeid tot 10 doelpunten, 23-33. Toch was de hoop op het laatste play off-ticket inmiddels vervlogen. Vanuit sporthal De Bloemhof was immers bekend geworden dat Aalsmeer in eigen huis met 30-20 van HA R&O had gewonnen en dat de Bevo-mannen hun voorsprong nog met minimaal 12 treffers moesten uitbreiden om de concurrent op de ranglijst te passeren. Een onmogelijke opgave met nog maar enkele minuten op de klok. Bevo Hc beperkte zich in de resterende minuten dan ook tot het soeverein uitspelen van de wedstrijd en trakteerde het publiek in de slotminuut nog op een prachtige treffer van Rob Killaars, die de eindstand op 30-40 bepaalde. Een ruime overwinning, maar te weinig om de Heldenaren alsnog een plek in de play offs te bezorgen.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Pim Augustinus 10; Jeroen van den Beucken, Dirk Peeters 5; Bram Knippenbergh, Merijn Haenen, Nick de Kuyper 4; Geert van de Goor, Ron Klemann 3; Rob Killaars en Lukas Koppes 1.