Eurotech Bevo Hc leeft toe naar 19 april 

Het is al weer 2 weken geleden dat de heren van Eurotech Bevo Hc hun laatste officiële wedstrijd speelden en het gaat nog een kleine 2 weken duren voor de eerst volgende op het programma staat.

Maar dan is het ook wel meteen raak. De mannen van Eurotech Bevo Hc leven met smacht toe naar de eerste van twee kruisfinalewedstrijden tegen Aalsmeer in de eigen sporthal De Heuf in Panningen. Ter voorbereiding op deze dubbele tweestrijd oefende de ploeg van coach Martin Vlijm afgelopen vrijdag tegen eredivisionist AHV Swift. De Heldenaren traden aan zonder Pim Augustinus, Eelco Weevers en de internationals voor Oranje onder 20 jaar, maar kenden weinig problemen in Arnhem. Hoewel veel open kansen gemist werden ging de winst na een 8-13 ruststand met 18-25 naar Bevo Hc. Bij vlagen werd er uitstekend verdedigd, waarbij ook beide keepers in prima vorm bleken te verkeren. De technische staf kon dan ook terugkijken op een nuttige test.

 

WIN kaarten voor de Kruisfinale! Kijk hier voor alle acties!

 

 

Robin Jansen, Dennis Vlijm, Niek Jordens en Mark van den Beucken, die allen bij het oefenduel in Arnhem ontbraken, kwamen afgelopen weekend wel in actie. Zij speelden met Oranje onder 20 jaar een EK-kwalificatietoernooi in het Servische Vrnjacka Banja. In het openingsduel moest Oranje na een matig duel het hoofd buigen tegen de leeftijdsgenoten uit Portugal. Ondanks 3 treffers van Robin Jansen werd het na 13-10 bij rust, uiteindelijk 29-27 in het voordeel van de Portugezen. In het tweede duel wisten de Oranje-mannen bijna voor een stunt te zorgen door het thuisland Servië aan het wankelen te brengen. In een wedstrijd waarin Oranje veelal de leiding had en met nog 20 seconden te spelen een 31-30 voorsprong kende, moest Servië toch nog langszij geduld worden. Dankzij het 31-31 gelijkspel en de latere overwinning op Portugal ging de toernooiwinst naar de Serven. Zij plaatsten zich daarmee voor het aanstaande EK in Oostenrijk. In het slotduel kenden de Oranje-mannen geen problemen met tegenstander Groot-Brittanië. Nederland was met 11-43 veel te sterk voor de Britten. Vooral Niek Jordens toonde zich in dit duel trefzeker en kwam maar liefst 6 keer tot scoren. Desondanks restte voor de Oranje-equipe vooral teleurstelling over het mislopen van de kwalificatie en met name de matige toernooistart tegen Portugal.