Eurotech Bevo Hc laat overwinning glippen 

In de derde speelronde van de nacompetitie moesten de heren van Eurotech Bevo Hc op bezoek bij AHV Swift uit Arnhem. Een lastige tegenstander voor de Heldenaren, zoals de laatste onderlinge ontmoeting had aangetoond.

In de eigen Panningse handbalarena werd destijds pas in de slotseconden de overwinning veilig gesteld. Het verloop van de eerste minuten in Arnhem wezen opnieuw in de richting van een spannende strijd. De openingsfase kende een gelijkopgaand verloop. Een van Bevo-zijde productieve Geert van de Goor bracht de stand halverwege de eerste helft op 7-7 en geen van beide ploegen maakte op dat moment aanstalten om een kloof te gaan slaan. De wedstrijd miste passie en kende een gezapig verloop. Ook in het vervolg van het eerste bedrijf kabbelde het duel voort. De thuisploeg kwam steeds op voorsprong en in de tegenaanval zorgden de Bevo-mannen telkens voor de gelijkmaker. In dat plaatje paste dan ook de 12-12 ruststand.

 

Na de hervatting was het Bevo Hc dat in het tot dan gezapige verloop verandering wilde brengen. De Heldenaren toonden meer gedrevenheid en namen via 2x Jeroen van den Beucken en 1x Marijn Sinkeldam snel een 13-16 voorsprong. De ploeg van het coachesduo Lambert Van Berlo/Danny van Katwijk leek orde op zaken te gaan stellen en bleef ook in de minuten die volgden dominant. Na driekwart wedstrijd liet Eelco Weevers 17-21 aantekenen, waardoor de Heldenaren in een zetel belandden. Het verschil van 4 treffers hield stand tot 10 minuten voor het einde, toen Geert van de Goor 18-22 op het scorebord bracht. Bij Swift leek op dat moment het besef door te dringen dat verlies de ploeg wel eens in serieuze degradatieproblemen kon gaan brengen. Mocht Hercules immers winnen van HARO, dan zou een nederlaag de Arnhemmers terugwerpen op een degradatieplek. Aangevoerd door de veel scorende Dario Polman schakelde Swift een tandje bij en vocht zich langzaam terug in de wedstrijd. Met nog 5 minuten op de klok was de achterstand verkleind tot 22-25. Nog steeds leek er voor Bevo Hc weinig aan de hand. Zolang de ploeg maar zou blijven scoren, kon de overwinning niet meer ontgaan. Juist dat scorend vermogen begon echter te haperen in de slotminuten. Dario Polman zorgde voor 23-25 en de Heldense tegenaanval had geen passend antwoord. Toen voormalig Bevo-speler Freek Gielen vervolgens 24-25 liet aantekenen, werd de situatie plotseling precair. Een antwoord was nu gevraagd …, maar kwam er niet. De tegenaanval leverde geen treffer op en dus steeg de spanning onder de spelers en zeker ook onder de supporters. Minder dan een minuut was nog te spelen. De Bevo-defensie hield staande en kon daarbij regelmatig terugvallen op een sterke doelman Lukasz Wasilek. Met nog 5 seconden op de klok was Bevo Hc nog steeds aan de winnende hand. Daarin kwam verandering toen Dario Polman namens de thuisploeg aanlegde voor zijn laatste doelpoging en 2 seconden voor het slotsignaal de eindstand bepaalde op 25-25. Ondanks het onnodige puntverlies houdt Bevo Hc de leiding in de degradatiegroep en heeft nu 3 punten voorsprong op zowel Swift, als Hercules dat HARO met 27-30 wist te verslaan.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Pim Augustinus 8; Geert van de Goor 6; Eelco Weevers 4; Jeroen van den Beucken 3; Marijn Sinkeldam en Nick de Kuyper 2.