Eurotech Bevo Hc laat overwinning glippen 

De strijd om de play off-plaatsen is hevig. Maar liefst 5 ploegen zijn in de race voor slechts 4 tickets. Voor de heren van Eurotech Bevo Hc speelde het vervolg van de spannende stoelendans zich afgelopen weekend af in Emmen.

Een lastige opgave, in de thuishaven van bij E&O is het over het algemeen bijzonder lastig winnen. Bevo-coach Piotr Konitz gaf vooraf dan ook aan met een gelijkspel zeer tevreden te zijn. Met de heenwedstrijd in het achterhoofd, toen in Panningen in de slotseconden een gelijkspel uit handen gegeven werd, gingen de Heldenaren voortvarend van start. Zonder de nog steeds geblesseerde Ron Klemann en Bram Knippenbergh speelden de Bevo-mannen een van hun beste openingsfases. Geconcentreerd, met bijzonder weinig technische fouten, goed keeperswerk van doelman Thijs van Leeuwen en scherpte in de aanval domineerden de geel-blauwen de eerste helft. Bevo Hc nam steeds brutaal een kleine voorsprong, 3-4, 5-7, 8-10, die in het verloop van de wedstrijd verder werd uitgebreid. Nick de Kuyper zorgde kort voor rust zelfs voor 12-15 en het was duidelijk dat de jonge Bevo-equipe goed in haar vel zat. Kort op de 15de Bevo-treffer volgde echter een vervelende tegenslag. Spelverdeler Geert van de Goor kwam ongelukkig terecht op de voet van een tegenstander en moest het veld ruimen. Lange tijd werd hij met ijs behandeld in de kleedruimte. Een stevige enkeleblessure verhinderde zijn terugkeer in de wedstrijd. Ook zonder hun regisseur hielden de Bevo-jonkies echter het beste van het spel. E&O kon alleen iets terug doen via Erik Huizing en Léon van Schie, die ieder maar liefst 9 treffers voor hun rekening zouden nemen.

 

Bij rust stond een 13-17 voorsprong op het scorebord en waarschuwde Bevo-coach Piotr Konitz voor een inhaalrace van de thuisploeg. Die kwam er al heel snel. In een tweede helft, waarin veel minder fraai handbal te zien was dan in het eerste bedrijf, kwam E&O sterk uit de startblokken. De doelpunten kwamen opnieuw van Huizing en Van Schie, met als gevolg dat binnen 5 minuten het verschil was teruggebracht tot 1 doelpunt, 17-18. Een zwakke fase van de Bevo-mannen met enkele elkaar snel opvolgende technische fouten boden de thuisploeg de kans om het heft over te nemen. E&O kwam op een 20-19 voorsprong en Piotr Konitz zag zich genoodzaakt tot een time-out. Daarin slaagde hij erin om zijn manschappen weer op scherp te zetten, met een spannend vervolg als resultaat. Om en om werd er gescoord en de spanning op de tribunes was om te snijden. Het inbrengen van een nog niet helemaal van griep herstelde Tom Wismans leverde enkele fraaie treffers op, waardoor het stuivertje wisselen doorging tot kort voor het einde. 24-24 Was de stand met nog 10 minuten op de klok. Doelman Bart Leenen maakte zijn opwachting en kweet zich op overtuigende wijze van zijn taak. Enkele prima reddingen boden zijn ploeg enige lucht, maar niet voldoende om een voorsprong te nemen. Het werd 25-24 en via Nick de Kuyper ook weer 25-25. Het scenario van de heenwedstrijd hing weer in de lucht. Ook toen verliep het duel tot diep in de slotfase gelijkopgaand. Door een treffer in de allerlaatste seconden pakten de Emmenaren destijds beide punten. Dat mocht dit keer absoluut niet gebeuren! Groot was dan ook de vreugde toen Ron Killaars, die met uiteindelijk 4 treffers een prima wedstrijd speelde, 25-26 liet aantekenen. Nog ruim 2 minuten waren te spelen. Zouden de Heldenaren in de kolkende heksenketel standhouden? Gestreden werd voor elke meter. Voldoende zou het echter niet zijn. In de slotminuut zorgde Tommie Falke voor de gelijkmaker en bepaalde daarmee de eindstand op 26-26. De strijd om de play off-tickets blijft ongemeen spannend.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Geert van de Goor, Pim Augustinus 5; Rob Killaars, Nick de Kuyper 4; Jeroen van den Beucken, Osvaldo Gomes, Tom Wismans 2; Lukas Koppes en Roel Leenen 1.