Eurotech Bevo Hc krijgt te weinig 

Spanning, spektakel zou er komen in sporthal De Heuf, thuishaven van Eurotech Bevo Hc. Op bezoek kwam immers de ongeslagen lijstaanvoerder Kremer/Hurry Up. En spanning, spektakel kwam er. In eerste instantie vooral van de gasten. De Drenten kwamen ijzersterk uit de startblokken en namen een snelle 0-3 voorsprong.

Het duurde tot de 5de minuut voordat Bevo Hc bijgekomen was van het overdonderende startoffensief en een 2-5 achterstand omboog in een 5-5 gelijke stand. Belangrijk aandeel in de inhaalrace had doelman Thijs van de Mortel, die met fabelachtige reddingen niet alleen zijn doel schoon hield, maar ook nog zijn ploeggenoten inspireerde tot prima spel. Voor eigen publiek namen de Heldenaren meer en meer het heft in handen en maakten het de koploper bijzonder lastig. Treffers van met name Geert van de Goor en Merijn Haenen brachten Bevo Hc na ruim 20 minuten zelfs op een 13-9 voorsprong. Hurry Up leek het spoor bijster, hetgeen treffend tot uiting kwam toen de IJslandse aanwinst Kristinn Björgúlfsson een strafworp niet langs doelman Thijs van de Mortel wist te krijgen. Het was te danken aan slordig spel van de thuisploeg dat de Drenten toch weer in het zadel werden gehesen. In de slotminuten van het eerste bedrijf bracht Hurry Up de achterstand terug tot 14-12.

Het beeld van het einde van de eerste helft kreeg een vervolg na de hervatting. Bevo Hc was onvoldoende bij de les en bood de gasten zo de gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd. Dankzij 3 achtereenvolgende treffers van Björgúlfsson kwam Hurry Up al snel op een 16-17 voorsprong. Dat bleek het sein van de mannen van coach William Gommans om zich weer te herpakken. Plotseling werd weer scherp en agressief gespeeld en toonde Bevo Hc zich minimaal evenwaardig aan de lijstaanvoerder. Een bloedstollend spannende strijd tussen twee ploegen die vochten voor elke centimeter was het gevolg. Het publiek genoot met volle teugen van het gevecht, de prachtige doelpunten die bij vlagen te bewonderen waren en bovenal uitstekende doelmannen aan beide zijden. Zowel Guido Rink aan Drentse zijde, als Thijs van de Mortel van de thuisploeg lieten de toeschouwers smullen. Een gestopte 7-meter, dit maal door Bevo-doelman Lukasz Wasilek, bracht Ron Klemann in de gelegenheid om de stand na 20 minuten op 23-22 te brengen.

De sfeer onder de enthousiaste Bevo-supporters naderde het kookpunt. Een stunt tegen koploper Hurry Up behoorde tot de mogelijkheden. Drie achtereenvolgende Drentse treffers en een gemiste 7-meter door de thuisploeg temperenden het enthousiasme enigszins. Tussenstand na 55 minuten was 23-25. Uitstekende reddingen van wederom Thijs van de Mortel en een score van Geert van de Goor lieten echter zien dan nog alles mogelijk was, 24-25. De tijd begon te dringen, zeker toen Loek Hageman zijn ploeg kort voor tijd op 24-26 bracht. Jeroen van den Beucken verkleinde de marge vervolgens wel weer snel tot 25-26, maar met nog minder dan 1 minuut te spelen waren de gasten in balbezit en in de gelegenheid om de wedstrijd uit te spelen. Het publiek stond op de banken, de spanning bereikte het kookpunt, zeker toen Hurry Up balverlies leed. Met nog 20 seconden op de klok restte Ronald Suelmann niets anders dan de tegenaanval van Bevo Hc onreglementair af te stoppen. Het kostte hem een derde tijdstraf en daarmee rood. Minder dan 15 seconden waren te spelen en de Bevo-equipe zette alles op alles om de gelijkmakende treffer aan te tekenen. In hoog tempo ging de bal naar voren en bereikte Ron Klemann. De aanval werd dreigend, te dreigend in de ogen van Hurry Up-speler Nick Masmeijer. Met een forse overtreding bracht hij Klemann naar de grond en daarmee de gespannen situatie op het veld tot ontploffing. De rapen waren definitief gaar. Met een onbesuisde actie ging Bevo-speler verhaal halen en moest daarvoor net als Nick Masmeijer direct rood incasseren. Voor de Heldenaren waren de druiven vervolgens zuur. Met nog maar 1 seconde te spelen restte alleen nog een vrije worp, die uiteindelijk niet in een treffer kon worden omgezet.

Na een spannend duel waarin de Bevo-spelers volop karakter, strijd en goed spel hadden laten zien bleef de beloning uit. Beide punten gingen naar de gasten, 25-26.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Geert van de Goor 7; Jeroen van den Beucken 6; Ron Klemann 4; Merijn Haenen, Nick de Kuyper, Andrzej Wasilek 2; Pim Augustinus en Lukas Koppes 1.