Eurotech Bevo Hc komt op het einde net te kort 

Zaterdagavond 10 september speelde de mannenploeg van Eurotech Bevo Hc in sporthal de Bloemhof van Aalsmeer. Tegenstander was Fiqas Aalsmeer, de ploeg die Bevo in 2009 van het landskampioenschap hield. De eerste helft verzuimde de geel-blauwen om afstand te nemen, hetgeen hun in de 2e helft lelijk opbrak.

 

In een matig gevulde, maar door het overdreven muziekvolume van de plaatselijke diskjockey rumoerige hal ging de ploeg van William Gommans goed van start. Nick de Kuyper, die later Eurotech Bevo’s topscoorder zou blijken te zijn, opende de score. Fiqas Aalsmeer kwam echter spoedig langszij. Beide ploegen begonnen aarzelend aan de wedstrijd, zodat er in de beginfase weinig te genieten viel voor de neutrale toeschouwer. Pas vanaf de 8e minuut kwam de wedstrijd pas los en er ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd. Eurotech Bevo hc was de eerste ploeg , die een gaatje kon slaan van 2 doelpunten en toen Merijn Haenen via een break de 8-11 liet aantekenen, leek Fiqas Aalsmeer aangeslagen. Eurotech Bevo Hc kreeg verscheidene mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden, maar de doelpogingen leiden niet tot succes. Toen Tom Wismans met een tijdstraf voor 2 minuten van het veld moest, knokte de Aalsmeerse ploeg zich terug in de wedstrijd, zij vonden 2 maal de vrije cirkelloper en dat leverde evenveel doelpunten op. Een prima redding van doelman Thijs van de Mortel net voor rust zorgde ervoor dat de mannen van William Gommans met een voorsprong de rust in kon gaan.

 

Onder de Bevo-aanhangers leefde in de rust de overtuiging dat dit Aalsmeer te kloppen was, zij kwamen echter bedrogen uit. Eurotech Bevo Hc kende in de 2e helft een erg moeizame start. Vanaf de eerste minuten leed Bevo een aantal keren balverlies door onnauwkeurige passing en door nodige technische fouten. De onzekerheid sloop in de ploeg. Aalsmeer vond steeds vaker manieren om de Bevo-aanval te ontregelen en ook de veelvuldige onderbreking door de noodzakelijk dweilpauze zorgden ervoor dat de Eurotech Bevo-mannen niet in hun normale spel konden komen. Hoewel de wedstrijd nog steeds een gelijk opgaande strijd vertoonde, was de overtuiging vaak ver te zoeken. Ook had Bevo de pech dat de beslissingen van de scheidsrechters niet altijd gelukkig waren, waardoor er onverwacht nadeel ontstond. Tot in de 24e minuut bleef het stuivertje wisselen. De stand was toen 22-22. Nadat Aalsmeer het 23e doelpunt had aangetekend, maakte de ploeg van William Gommans een cruciale aanvallende fout en de listige Noord-Hollanders lieten deze kans niet aan zich voorbij gaan. Met nog 1 minuut 15 te spelen wist linkeropbouwer Nick de Kuyper de marge terug te brengen naar 1 doelpunt 24-23. Maar toen Aalsmeer de inmiddels toegepaste man-tegen-man wist te omzeilen en het 25e doelpunt wist te scoren, was de strijd gestreden. De resterende seconden waren te kort om nog iets aan de stand te doen. Eindstand 25-23.

 

Doelpuntenmakers voor Eurotech Bevo Hc: Nick de Kuyper 7,Merijn Haenen, Lukas Koppes, Pim Augustinus elk 3, Geert van de Goor 2, Ron Klemann, Rob Killars, Tom Wismans, Jeroen van de Beuken en Andrzej Wasilek elk 1.

 

 

Komende zaterdag spelen de mannen van Eurotech Bevo Hc thuis tegen AHV Swift, de ploeg van oud-bevo speler Freek Gielen. De wedstrijd wordt gespeeld in de Sport- en Evenementenhal de Heuf, aanvang 20.00 uur