Eurotech Bevo Hc komt net tekort 

Aan het begin van de tweede competitiehelft wachtte de heren van de Eurotech Bevo Hc een gedreven tegenstander. Bij Pals Groep/E&O waren ze immers niet vergeten dat de eerste wedstrijd van het seizoen een krappe nederlaag tegen de Heldenaren had opgeleverd.

In Panningen veroverde Bevo Hc in de slotfase met 27-26 met beide punten. Tijd voor revanche. Bovendien waren de Emmenaren extra gebrand op een goed resultaat, omdat ze een week eerder voor het eerst onder de play off-streep waren beland en zich zo snel mogelijk weer terug in de top 6 wilden nestelen. En dat zou dan uitgerekend ten koste moeten gaan van Bevo Hc. In Emmen stond de Heldenaren dan ook voor een zware klus. E&O nam meteen een voorsprong in de wedstrijd en liet geen twijfel over de bedoelingen bestaan. Met name Erik Huizing zorgde voor veel gevaar en had een belangrijk aandeel in de 7-4 tussenstand na 13 minuten. Bevo Hc liet het verschil echter niet groter worden en profiteerde daarbij vooral van de trefzekerheid van Eelco Weevers. Tegen zijn oude ploeg zou hij uiteindelijk 8 van zijn 11 pogingen tot een doelpunt promoveren. De mannen van coach William Gommans haakten aan en kwamen terug tot 7-6 en 9-8. Juist op het moment dat Bevo Hc het heft over leek te gaan nemen, sloeg de thuisploeg echter hard toe. De Emmense doelpuntenmachine kwam op toeren en Bevo Hc had geen verweer. De Heldenaren sprongen slordig om met de eigen kansen en moesten doelpunt na doelpunt incasseren. Met de rust in zicht stond plotseling een 13-8 stand op het scorebord.

 

De situatie zag er zorgwekkend uit voor de Heldenaren. Een treffer van Jeroen van den Beucken in de slotseconden kon de schade nog enigszins beperken, maar de 13-9 ruststand was desondanks weinig florissant. Na de hervatting maakte de Heldense equipe echter meteen duidelijk uit een ander vaatje te gaan tappen. Achtereenvolgens Eelco Weevers, Geert van de Goor, opnieuw Eelco Weevers en Jos Arnoldussen brachten Bevo Hc weer terug in de race. Na 35 minuten was de stand gelijk, 13-13. De wedstrijd stond op kiepen, maar opnieuw sloeg E&O op het juiste moment toe. Een ontketende Léon van Schie was verantwoordelijk voor een splijtende demarrage. Ondermeer 4 treffers van zijn hand tilden de stand naar 18-14 en E&O leek op rozen te zitten. Bevo Hc vocht echter terug, met als gevolg dat zich een nieuwe harmonicabeweging inzette. Een knappe inhaalrace bracht de stand terug tot 20-19, waarna E&O er weer een schepje bovenop gooide en kon uitlopen tot 24-20. Met nog 6 minuten op de klok leek daarmee de beslissende slag geslagen. Niet echter naar mening van de Heldenaren. Met een prima Thijs van de Mortel in het doel zette de ploeg van coach William Gommans nog een laatste keer aan. In het hol van de leeuw scoorden allereerst Eelco Weevers uit een prachtige vlieger, vervolgens Nick de Kuyper en tenslotte opnieuw Eelco Weevers om zo de stand op 24-23 te brengen. Nog 2 minuten waren te spelen en plotseling was alles weer open. De spanning was groot. Aan beide kanten werden kansen om zeep geholpen. Voor Bevo Hc deed doelman Thijs van de Mortel uitstekend werk en bood zijn teamgenoten de kans om met een laatste aanval de stand alsnog in evenwicht te brengen. E&O wist deze aanval echter op professionele wijze te verijdelen en bood de Heldenaren geen enkele schietkans meer. De slotminuten bleven daardoor doelpuntloos. E&O had zijn revanche voor de krappe nederlaag in het openingsduel van de competitie en pakte met 24-23 twee belangrijke punten.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Eelco Weevers 8; Nick de Kuyper 5; Pim Augustinus 4; Jos Arnoldussen, Geert van de Goor 2; Jeroen van den Beucken en Rob Killaars 1.

 

 

Bekijk een reportage van de >wedstrijd op Bevo TV