Eurotech Bevo Hc kijkt tevreden terug op toernooi Neerpelt 

Als voorbereiding op de nieuwe eredivisiecompetitie stond voor de heren van Eurotech Bevo Hc een internationaal toernooi in het Belgische Neerpelt op het programma. Met duels tegen ploegen uit vier verschillende landen betekende het toernooi een interessante test voor de

mannen van coach Martin Vlijm, die deze week voor het eerst over een voltallige selectie kon beschikken. Met de WK-gangers in de gelederen moesten de Heldenaren in het eerste duel nog wel een nederlaag incasseren. Tegen E&O werd op zaterdag met 29-34 verloren. De revanche kwam echter meteen in het erop volgende duel. Dankzij uitstekend spel kon het Luxemburgse Handball Esch met 36-33 aan de kant gezet worden. De tweede toernooidag kende een merkwaardig begin, omdat tegenstander Eintracht Hagen aan de toernooi-organisatie te kennen had gegeven slechts 30 minuten te willen spelen. In de korte confrontatie toonden de Duitsers zich met 14-9 de sterkste. Eerder in de week hadden Eurotech Bevo Hc en Eintracht Hagen ook al eens tegenover elkaar gestaan. In Hagen werd het na een 16-14 ruststand en een zwak laatste kwartier 38-23 in het voordeel van de thuisploeg. Na 2 nederlagen en 1 overwinning waren de Heldenaren gedreven om het toernooi met winst af te sluiten. Daarvoor moesten de mannen van Martin Vlijm echter wel winnen van het thuis spelende Sporting NeLo. Geen eenvoudige opgave. De Heldense equipe toonden zich in de laatste 2x30 minuten echter van hun beste kant en pakten met 25-23 uiteindelijk een verdiende zege. Los van de resultaten toonde de technische staf zich na afloop tevreden over het toernooiweekend. De eerste wedstrijden met de voltallige selectie lieten nog volop verbeterpunten zien, maar boden vooral veel perspectief voor de komende klussen.

 

In de komende week spelen de Bevo-heren hun laatste voorbereidingswedstrijden. Op dinsdag 20 augustus gaat de ploeg eerst op bezoek bij het Duitse OSC Rheinhausen. Vier dagen later, op zaterdag 24 augustus, zijn de Heldenaren te gast in Tongeren. Martin Vlijm en zijn mannen zullen dan deelnemen aan een toernooi met United Tongeren (Bel), Differdange (Lux) en Hellas (Ned).