Eurotech Bevo Hc kent geen problemen met Tachos  

De heren van Eurotech Bevo Hc hadden zich goed voorbereid op het uitduel tegen TTL Red-Rag/Tachos. In Waalwijk zou de Bevo-mannen immers een heet avondje te wachten. Dat was althans de verwachting.

De nieuwkomer in de eredivisie had van de eerdere thuiswedstrijden er slechts één verloren en had bovendien de nodige spelers in de gelederen met eredivisie-ervaring. Daar kwam nog eens bij dat de Heldenaren in de voorbereidingsperiode hadden ondervonden dat het huidige Tachos, net als in de jaren van voor de degradatie, strijdvaardig en gepassioneerd te werk kan gaan. Zeer geconcentreerd stonden mannen van coach Martin Vlijm dan ook aan de afworp en scoorden via Eelco Weevers en Nick de Kuyper twee snelle treffers. Daar had Tachos nog wel een antwoord op, 2-3 na 6 minuten, maar daarna was het snel gedaan met het verweer van de thuisploeg. Bevo Hc speelde scherp en agressief. In de verdediging werden weinig kansen weggegeven en de ballen die nog wel richting doel gingen waren veelal een prooi voor de uitstekend keepende Bart Ravensbergen. Aanvallend werd zuinig omgegaan met de kansen en bereikten diverse schutters een 100%-score. Dario Polman was met name goed op dreef en had een belangrijk aandeel in de 2-8 voorsprong na 11 minuten. Van het verwachte gedreven spel van de thuisploeg was weinig te zien. De Waalwijkers leken overdonderd door het sterke start van Bevo-equipe en konden maar geen manier vinden om de Heldense verdediging te slechten. Na 19 minuten had de thuisploeg slechts 3 maal doel getroffen, terwijl de gasten al 11 keer hadden kunnen juichen. In het slot van het eerste bedrijf sloop enige gemakzucht in het spel van de Heldenaren, waardoor de schade voor Tachos bij rust beperkt bleek tot 7-14.

 

Na de thee kwam er weinig verandering in het spelbeeld. Bevo Hc was heer en meester en bood al zijn spelers gelegenheid om wedstrijdminuten te pakken. Via 8-17 werd het 9-20 na minder dan 40 minuten en stevenden de Bevo-mannen af op een even verdiende, als overtuigende overwinning. In de laatste 20 minuten lieten de Heldenaren de teugels enigszins vieren, waardoor Tachos de schade binnen te perken kon houden. De jonkies Robin Jansen, Niek Jordens en Dennis Vlijm pakten net als in het duel tegen Hellas de nodige doelpunten mee en zorgden samen met ervaren rot Ron Klemann bij tijd en wijle voor fraaie aanvalscombinaties. Slotpunt zette de pas 19-jarige Gergö Lovas en bepaalde daarmee de eindstand op 19-33. Bevo Hc stijgt door de overwinning op de ranglijst en zal, afhankelijk van de uitslag van het enige nog te spelen duel in de 9de speelronde tussen E&O en Hurry Up, halverwege de competitie een 4de of 5de plek innemen.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Dario Polman 9; Eelco Weevers 4; Dennis Vlijm, Jeroen van den Beucken, Nick de Kuyper, Niek Jordens, Pim Augustinus 3; Robin Jansen, Ron Klemann 2 en Gergö Lovas 1.