Eurotech Bevo Hc kan weer winnen 

Bij Eurotech Bevo Hc wordt vanaf begin van het nieuwe seizoen hard gewerkt aan aanpassing van het tactisch concept. Dit om de ploeg klaar te stomen voor toekomstige opdrachten. De ingrijpende veranderingen verlopen tot dusver niet zonder horten en stoten.

Een verrassend goed begin met 3 overwinningen werd gevolgd door 4 nederlagen. Met kwalificatie voor de play offs als doel stond op de wedstrijd tegen hekkensluiter Hercules dan ook al de nodige druk. Om niet te ver achterop te raken in de race om de play off-tickets moest er gewonnen worden tegen de promovendus uit Den Haag. Overtuiging van de eigen kwaliteiten zonder onderschatting van de tegenstander was het devies. De mannen van trainer/coach William leken dit goed in de oren geknoopt te hebben. Anders dan in de voorgaande duels gingen de Heldenaren dit keer fel en agressief van start. De gasten uit Den Haag werden overvallen door zoveel dadendrang en keken al snel tegen een ruime achterstand aan. Vooral dankzij de trefzekerheid van Jeroen van den Beucken, hij scoorde 5 maal in de eerste 10 minuten, stond al snel een 7-2 tussenstand op het scorebord. De Bevo-mannen hadden weinig moeite met de fysiek niet indrukwekkende Hercules defensie en hadden zelf de zaken in verdedigend opzicht aardig voor elkaar. Meest opvallend was doelman Thijs van de Mortel die zich nauwelijks te passeren toonde in de beginfase. Met een time-out probeerde Hercules-coach Menno de Klerk de Bevo-storm enigszins te temperen en het eigen spel op de rails te krijgen. Hij slaagde echter maar deels in deze opzet. De gasten kwamen langzaam maar zeker iets beter in hun spel, maar konden niet voorkomen dat de achterstand na 20 minuten gegroeid was tot 14-5. De wedstrijd leek op dat moment al gespeeld en voor Bevo Hc was het zaak om het duel professioneel uit te spelen. Daar slaagde de ploeg aanvankelijk echter niet in. De concentratie verslapte, de scherpte verdween en Hercules kreeg kans om de schade te beperken. Geholpen door wanorde in de Bevo-defensie konden de Hagenaars terugkomen tot 15-10. Minder dan 3 minuten waren op dat moment nog te spelen in het eerste bedrijf. Het was het alarmsignaal voor de thuisploeg om weer een tandje bij te schakelen. Het tempo in de aanval ging omhoog, de scherpte bij de afronding keerde terug met als gevolg dat na 30 minuten een 18-11 ruststand op het scorebord stond.

 

Na de hervatting verliep het spel aanvankelijk gelijkopgaand. Bevo Hc scoorde met regelmaat, maar moest ook de nodige treffers van de gasten toestaan. Na 40 minuten was het verschil nog altijd 7 treffers, 23-16. Voor coach William Gommans het signaal om de manschappen te verversen. Diverse spelers van de bank mochten hun opwachting maken en brachten nieuw elan in het Bevo-spel. Het baltempo werd opgeschroefd en dat leidde ertoe dat de thuisploeg uitliep naar 31-18. Zowel doelman Thijs van de Mortel, als zijn jongere evenknie Robin Berkers, toonden zich de sterkste in een 7 meter-duel en ook aanvallend speelde de Bevo-equipe verdienstelijk. Uiteindelijk stond bij het laatste fluitsignaal een ruime 34-21 overwinning voor de ploeg van William Gommans op het scorebord. Om daarmee te beweren dat het tij gekeerd is, is echter nog te voorbarig. Daarvoor zullen de Bevo-mannen nog enkele zwaardere tests moeten doorstaan en zal de ploeg bovendien nog eerst verder moeten sleutelen aan het eigen spel. In de komende week is daar alle gelegenheid voor. Opnieuw staat er geen competitieronde op het programma. Eerst volgende duel staat gepland op zaterdag 24 november als Bevo Hc in de 9de speelronde op bezoek gaat bij HARO Rotterdam.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Pim Augustinus 9; Jeroen van den Beucken 8; Nick de Kuyper 4; Niek Kuik 3; Dariusz Sramkiewicz, Eelco Weevers 2; Jos Arnoldussen, Daan Versleeuwen, Marijn Sinkeldam en Bram Knippenbergh 1.

 

 

Bekijk foto's van deze wedstrijd in het Fotoalbum