Eurotech Bevo Hc kan tij nog niet keren 

De heren van Eurotech Bevo Hc zijn sinds de 3 weken durende speelpauze, eerder dit seizoen, zichzelf niet meer. Na 3 knappe overwinningen op rij werd na de pauze geen punt meer binnengehaald. De ploeg speelt de laatste weken met weinig zelfvertrouwen en mist dientengevolge teveel kansen. Het duel tegen regerend landskampioen

Volendam vormde daarop geen uitzondering.

 

De mannen van coach William Gommans willen duidelijk wel, zijn zelfs bijzonder gretig, maar missen de overtuiging om die wil in daden om te zetten. Ruim een kwartier hielden de Heldenaren in eigen huis stand tegen de gasten uit Volendam. Zonder doelman Lukasz Wasilek, de grote steunpilaar in de afgelopen duels, die vanwege een gebroken duim verstek moest laten gaan, bleef de thuisploeg nog aardig in het spoor. Via 2-3 werd het 6-7 na 17 minuten. Net als in de voorgaande wedstrijden werden opnieuw veel kansen gemist, maar omdat ook de verdediging redelijk stand hield bleef de schade beperkt. Meest trefzeker in het eerste kwart was Jeroen van den Beucken met 3 doelpunten. In het tweede kwart zakte het kaartenhuis echter in elkaar. Vergelijkbaar met de gang van zaken in de vorige competitieronde tegen Lions bleef Bevo Hc kansen missen, terwijl bij de tegenstander het vizier steeds scherper kwam te staan. Vooral Jasper Adams was uitstekend op dreef. Uiteindelijk zou hij goed zijn voor 8 treffers. Bij rust hadden de Volendammers dan ook al een flinke kloof geslagen. Bij 11-17 gingen beide ploegen naar de kleedlokalen.

 

Na de pauze veranderde het beeld nauwelijks. De Bevo-mannen startten nog wel met de beste voornemens, maar misten de overtuiging om deze waar te maken. Twee treffers van Pim Augustinus boden nog enige hoop, maar snel was het Volendam dat definitief orde op zaken stelde. Via 14-20 werd het 15-25 en werd de thuisploeg beroofd van het laatste restje hoop op een goed resultaat. Het laatste kwartier bracht geen verandering meer in de verhoudingen. Volendam domineerde de wedstrijd, Bevo Hc probeerde het uiterste, maar miste overduidelijk het geloof in eigen kunnen. Toen na 60 minuten het eindsignaal klonk van de scheidsrechters Geraets en Geraets stond een 22-32 eindstand op het scorebord. Een overtuigende zege van de Volendammers, waar niets op af te dingen viel. Voor de Bevo-mannen rest het lichtpuntje dat er volgende week opnieuw een pauzeweek op het programma staat. Voor de ploeg van coach William Gommans de kans op een nieuwe ommekeer.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Nick de Kuyper 4; Pim Augustinus, Marijn Sinkeldam, Jeroen van den Beucken 3; Eelco Weevers, Geert van de Goor 2; Niek Kuik, Jos Arnoldussen, Bram Knippenbergh, Daan Versleeuwen en Dariusz Sramkiewicz 1.