Eurotech Bevo Hc kan nog niet winnen 

Na een eerdere 29-32 nederlaag tegen Belgisch kampioen Initia Hasselt kon Eurotech Bevo Hc ook dit weekend nog niet tot winst komen. Op zaterdag moesten de mannen van coach William Gommans eerst het onderspit delven tegen Belgisch titelkandidaat Achilles Bocholt.

Na een 18-14 ruststand werd het uiteindelijk 29-25 voor de Belgen.

 

Een dag later reisde de ploeg af naar Lemgo om daar het voorprogramma te verzorgen van het evenement dat zonder vorm van bescheidenheid het Toernooi van de Eeuw genoemd werd. Tegenstander in dat duel was het talententeam van het in de Duitse Bundesliga uitkomende TBV Lemgo. Tegen de ploeg van onder andere voormalig Bevo-speler Arjan Haenen kwamen de Heldenaren ruim tekort. Na een 18-12 ruststand werd het 41-23 voor de thuisploeg. Toch was William Gommans niet ontevreden en sprak van een zeer nuttige test. Het toernooi in Lemgo werd overigens gewonnen door THW Kiel, dat in de finale duidelijk te sterk was voor het Hongaarse Veszprém (38-29). Het organiserende TBV Lemgo kwam in de kleine finale net te kort tegen de Franse topper Montpellier (36-37). In de komende week gaan de Bevo-heren op trainingsstage naar het Belgische Neerpelt.

 

Op zaterdag 20 augustus kruisen ze daar de degens met Sporting NeLo. Een dag later wacht een tritoernooi met Handball Esch uit Luxemburg en het Duitse Leichlingen.