Eurotech Bevo Hc kan niet pieken in bekerstrijd 

Het is de heren van Eurotech Bevo Hc niet gelukt om de klus in het bekertoernooi te klaren. Na een boeiende strijd moesten de Heldenaren het onderspit delven tegen OCI/Lions. De achtste finales vormden daarmee het eindstation voor de ploeg van coach Martin Vlijm.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat de Lions geconcentreerd en agressief te werk zouden gaan. Vooral in verdedigend opzicht maakten de Zuidlimburgers indruk. Bevo Hc had veel moeite met de solide dekking en kwam maar moeilijk tot scoren. Na ruim 20 minuten stonden pas 5 Bevo-treffers op het scorebord. Omdat ook de eigen dekking goed stond, met aan het hoofd een ijzersterke doelman Bart Ravensbergen, bleef de schade beperkt. Met 9 treffers voor de Lions bleef de kloof te overbruggen. Dat bleek toen 5 minuten voor het rustsignaal de thuisploeg plotseling de geest kreeg. Het begon met opnieuw een uitstekende redding van doelman Bart Ravensbergen en werd gevolgd door een regen van Bevo-doelpunten. Met name de watervlugge Merijn Haenen toonde zich trefzeker. Binnen 5 minuten was de 5-9 achterstand omgebogen in een 10-9 voorsprong. De Bevo-spelers verkeerden in een roes en het rustsignaal kwam voor hen dan ook veel te vroeg. De rust bood Lions de gelegenheid zich te herpakken. De tweede helft leverde als gevolg daarvan lange tijd een gelijkopgaande strijd. Na ruim 40 minuten kwam daar verandering in. De Bevo-aanvallers kregen het al maar moeilijker om gaten te vinden in de hechte Lions-defensie. Tegelijkertijd toonde de eigen dekking zich steeds minder solide. Het leek alsof de thuisploeg de tol moest betalen voor het spelen van een tweede topwedstrijd in 5 dagen met een relatief smalle basis. Kort voor rust waren de Heldenaren ook nog eens geconfronteerd met het uitvallen van defensiechef Bram Knippenbergh, die zonder inwerking van een tegenstander een knieblessure opliep. Lions profiteerde genadeloos van de verslapping aan Bevo-zijde. Via onder andere twee maal Joris Baart werd het via 15-16 na 50 minuten 16-21. Ook uitstekende reddingen van doelman Bart Ravensbergen, maar liefst 3 strafworpen maakte hij onschadelijk, konden het tij niet meer keren. Geroutineerd speelde Lions vervolgens de wedstrijd uit en won uiteindelijk verdiend met 21-25.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Nick de Kuyper 7; Merijn Haenen 4; Robin Jansen 3; Niek Jordens, Jeroen van den Beucken 2; Dario Polman, Eelco Weevers en Pim Augustinus 1.