Eurotech Bevo Hc kan met tevredenheid terugkijken op LHD 

Kort na de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar stond voor de heren van Eurotech Bevo Hc al weer een volgende evenement op het programma. Op donderdag 27 december gingen in Beek, Sittard en Geleen immers de Limburgse HandbalDagen van start. Het werd geen

gelukkige start voor de Heldenaren naar achteraf bleek. In de confrontatie met de latere finalist Pölva Serviti konden de mannen van coach Lambert Van Berlo geen potten breken. Met 20-33 werd ruim verloren.

 

De revanche voor de mislukte start liet echter niet lang op zich wachten. In de avondwedstrijd moet de Bevo-ploeg het opnemen tegen GlobalCaja Ciudad Encantada. De nummer 5 van de Spaanse eredivisie met in de gelederen de latere toernooi-topscorer Angel Perez de Inestrosa was vooraf getipt als finalist en had in de openingswedstrijd indruk gemaakt door Borac Banja Luka naar een forse nederlaag te spelen, 33-23. Tegen de zwaar favoriete Spanjaarden speelde Bevo Hc echter een uitstekende wedstrijd. Zowel verdedigend, als aanvallend lieten de Heldenaren zich van hun beste zijde zien en maakte het de Spaanse tegenstander bijzonder lastig. Het duurde tot de allerlaatste minuut van het duel totdat Encantada de overwinning wist veilig te stellen. Het werd 31-32, daar waar een gelijkspel de verhoudingen beter weergegeven zou hebben.

 

Een dag later, op vrijdag 28 december, stond de laatste groepswedstrijd op het programma. Tegenstander was het uit Bosnië-Hercegovina afkomstige Borac Banja Luka. Voor de Bevo-mannen betekende dit het weerzien met de ploeg die in 2009 in EuropaCup-verband twee maal veel te sterk was gebleken. Zonder Nick de Kuyper, die in het duel met Encantada een bovenbeenblessure had opgelopen, maar met de pas 20-jarige Max de Lange ging Bevo Hc de strijd met open vizier aan. Met lef en passie werden de Bosniërs tegemoet getreden. Illustrerend was het onbevangen spel van debutant Max de Lange, die achteraf dan ook verkozen werd tot Man of the Match. Tot de laatste minuten bleef het spel op en neer golven en was voor spanning gezorgd. Ook dit keer bleef de beloning voor de Heldenaren echter uit. Met 25-23 trok Borac Banja Luka aan het langste eind.

 

Op de slotdag kwam die beloning er echter alsnog. In de strijd om een 7de plaats toonde Bevo Hc zich beduidend sterker dan het Chinese Guangdong. Met 38-26 werd uiteindelijk de overwinning opgeëist en dus konden de mannen van coach Lambert Van Berlo met opgeheven hoofd afscheid nemen van 25ste editie van de Limburgse HandbalDagen. Toernooiwinnaar werd uiteindelijk het Portugese FC Porto Vitalis dat zich in de finale met 29-21 de sterkere toonde tegen het Estse Pölva Serviti.