Eurotech Bevo Hc houdt spanning intact 

De opdracht op de voorlaatste speeldag was duidelijk. Er MOEST gewonnen worden door de mannen van Eurotech Bevo Hc om nog uitzicht te houden op deelname aan de play offs. Het droomscenario was verder dat de concurrenten Hurry Up en E&O een nederlaag zouden incasseren.

De druk van het moeten winnen leek aanvankelijk het spel van de Heldenaren tegen nummer 9 van de ranglijst, Hercules, te verlammen. Via Geert van de Goor en Eelco Weevers werd het nog wel snel 0-2, daarna ging er echter het nodige mis bij de mannen van de coaches Lambert Van Berlo en Danny van Katwijk. Kansen werden gemist en in verdedigend opzicht liet de ploeg de nodige steken vallen. Hercules kon na 10 minuten weer op gelijke hoogte komen, 4-4, en in het vervolg van de eerste helft ook op gelijke hoogte blijven. Na 25 minuten was de stand nog steeds in evenwicht, 10-10. Best was het spel van beide kanten niet, maar er werd wel gestreden voor elke meter. Aan het einde van het eerste bedrijf had Hercules daarmee het meeste succes en kon zelfs een 12-10 voorsprong nemen. Dankzij een late treffer van Nick de Kuyper kon Bevo Hc de schade bij rust beperken tot 12-11.

 

Tijdens de thee moeten de Bevo-mannen elkaar eens recht in de ogen gekeken hebben en besloten dat het zo niet verder kon. Meteen na de hervatting stond er een heel andere ploeg op het veld. Gedreven en met hoog tempo walsten de Heldenaren over de thuisploeg heen. Dankzij onder andere 3 achtereenvolgende treffers van Jeroen van den Beucken in nauwelijks meer dan een minuut, kwam Bevo Hc rap op een 12-17 voorsprong. De ploeg van Hercules was geknakt, maar nog niet gebroken. Ook zij gooiden het spel over een andere boeg en slaagden erin om de achterstand tussen de 40ste en 45ste minuut terug te brengen tot 18-21. De Bevo-mannen hadden de teugels te veel laten vieren en moesten nu nodig weer een tandje bijschakelen. Dat lukte nog maar gedeeltelijk. Dankzij goed keeperswerk van Lukasz Wasilek en doelpunten van Geert van de Goor en Jeroen van den Beucken leek de draad tijdig opgepakt te worden, maar bij een 19-23 tussenstand na 53 minuten ging het toch bijna mis. Hercules scoorde twee maal op rij, kwam terug tot 21-23 en even later zelfs tot 23-24. Nog iets meer dan een minuut was te spelen en de spanning steeg tot recordhoogte. Een time-out van de Bevo-coaches bracht de broodnodige rust en een geslaagde lob van Jeroen van den Beucken uiteindelijk de winst. In de slotseconden kon Pim Augustinus de eindstand vervolgens bepalen op 23-26. Daarmee hadden de Heldenaren voldaan aan hun opdracht en gewonnen van Hercules. Tot het droomscenario kwam het echter niet, want ook Hurry Up en E&O pakten de volle winst. De Emmenaren verzekerden zich daarmee voortijdig van een play off-ticket, waardoor de strijd om het laatste ticket zich nu richt op Hurry Up en Eurotech Bevo Hc. Beide ploegen hebben evenveel punten, maar Hurry Up heeft het beste doelsaldo. Om zich te plaatsen bij de beste 6 moeten de Bevo-mannen hun laatste duel in eigen huis tegen HARO Rotterdam winnen en mag Hurry Up niet winnen van de nummer 2 van de ranglijst, Aalsmeer.