Eurotech Bevo Hc haakt af in strijd om derde plaats 

In een seizoen van hoge pieken en diepe dalen beleefde Eurotech Bevo Hc in speelronde 6 één van haar mindere dagen. Op bezoek bij Hurry Up gingen de Heldenaren op jacht naar de derde plek op de ranglijst.

Ze kregen daarbij te maken met een tegenstander die geen punten mocht verspelen om nog uitzicht te houden op plaats twee van de ranglijst. De gedrevenheid voor die laatste bleek veruit het grootste. Al meteen in de eerste minuten maakte de thuisploeg duidelijk de punten kost wat kost in eigen huis te willen houden. Binnen 5 minuten stond een 3-0 stand op het scorebord. Bevo Hc ging moeizaam van start. Aanvallend ontbrak de overtuiging, werd het nodige balverlies geleden en werden vele schoten een gemakkelijke prooi voor doelman Guido Rink. Ook in verdedigend opzicht konden de Heldenaren geen indruk maken, met als gevolg dat ze al snel gedwongen waren achter de feiten aan te lopen. Nog één keer slaagde de ploeg erin om op gelijke hoogte te komen, 5-5, daarna was het weer Hurry Up dat het heft in handen nam. Bevo Hc leek aangeslagen door de bekeruitschakeling eerder in de week en slaagde er maar niet in om een vuist te maken. Het was te danken aan enkele stops van doelman Thijs van de Mortel, die verder ook niet zijn beste dag beleefde, dat de achterstand bij rust beperkt bleef tot 13-11.

 

Na de hervatting slaagden de Heldenaren er opvallend genoeg toch lange tijd in om bij de thuisploeg aan te haken. Lukasz Wasilek zorgde in het doel voor enige lichtpuntjes, maar kon niet voorkomen dat Hurry Up in het midden van de tweede helft een definitieve slag wist te slaan. Van 17-15 tilden de Drenten de stand naar 24-17, waarmee het laatste verzet van de gasten gebroken was. Bevo-coach William Gommans zag geen mogelijkheden om zijn manschappen weer op de rails te krijgen en moest uiteindelijk toestaan dat Hurry Up met 28-23 beide punten in eigen huis hield. Vanwege de nederlaag van de Lions tegen Volendam behouden de mannen van coach Joop Fiege uitzicht op de tweede plaats, die een ticket voor de finale om het landskampioenschap oplevert. Voor Bevo Hc rest de strijd om plaats 4, die recht geeft op deelname aan de BeNeLux-liga in het komende seizoen. Inmiddels moeten de Heldenaren daarbij E&O naast zich dulden, dat Quintus met ruime cijfers wist te verslaan.

 

Doelpuntenmakers Eorotech Bevo Hc: Pim Augustinus 7; Geert van de Goor, Jeroen van den Beucken, Ron Klemann 3; Nick de Kuyper, Rob Killaars 2; Lukas Koppes, Marijn Sinkeldam en Wouter Leenen 1.