Eurotech Bevo Hc haakt aan 

Na een speelvrij weekend stond voor de heren van Eurotech Bevo Hc een duel op het programma dat richtingbepalend leek te worden. In het laatste duel van de eerste competitiehelft moesten de mannen van coach William Gommans op bezoek bij HA R&O.

Om aan te haken in de strijd om de 6 play off-plaatsen moest er gewonnen worden. Een nederlaag zou de Heldenaren onder de play off-streep houden en zou bovendien het vertrouwen voor de komende belangrijke duels schaden. Zoals zo vaak in ontmoetingen met HA R&O begon de Heldense formatie, die zonder de geblesseerde Marijn Sinkeldam moest aantreden, moeizaam. De ploeg leek gespannen, maakte de nodige technische fouten en miste overtuiging in de afronding. HA R&O kwam aanmerkelijk beter uit de startblokken en nam snel een voorsprong, 5-2. Ondanks goed keeperswerk van Thijs van de Mortel, die in de beginfase steunpilaar was voor de zwoegende Heldenaren, kwam Bevo Hc niet dichterbij. Ook een prachtig achterwaarts doelpunt van Jos Arnoldussen kon daar geen verandering in brengen. Bij een tussenstand van 9-6 na ruim een kwartier vond coach William Gommans het welletjes en besloot tot een time-out. Het lukte hem echter niet om de Bevo-trein weer op de rails te krijgen. Doelpunten werden te gemakkelijk weggeven en in aanvallend opzicht miste de ploeg overtuiging. HA R&O liep zelfs uit naar 13-9 alvorens er toch een kleine kentering kwam. Met de rust in zicht herpakte de Bevo-equipe zich en bracht plotseling de doelpuntenmachine in stelling. Achtereenvolgens Nick de Kuyper, Daan Versleeuwen, Rob Killaars, opnieuw Nick de Kuyper en Rob Killaars troffen doel en zorgden zo voor een gelijke stand bij rust, 14-14.

 

Met het nieuw herwonnen zelfvertrouwen op zak startte de Bevo-ploeg goed aan de tweede helft. Dariusz Sramkiewicz zorgde voor het eerste doelpunt na de hervatting en bracht daarmee zijn ploeg aan de leiding, 14-15. Tot een overtuigende erop-en-erover actie kwam het echter niet. HA R&O weigerde los te laten en bleef elk Bevo-doelpunt met een tegentreffer beantwoorden. Na ruim driekwart wedstrijd stond een 19-21 tussenstand op het scorebord en was de spanning aan beide zijden voelbaar. Ook voor de thuisploeg stond er namelijk het nodige op het spel. Een nederlaag zou de Rotterdammers immers halverwege de competitie al veroordelen tot de strijd tegen degradatie. Voor HA R&O stond een strafworp op het programma, die de ploeg weer tot op één treffer kon terugbrengen. Een uitstekende redding van de beste man van het veld, Thijs van de Mortel, stak daar echter een stokje voor. Het zou de inleiding voor de genadeklap vormen. Plotseling kwam de Bevo-aanval op toeren en toonden achtereenvolgens Rob Killaars en tweemaal Pim Augustinus zich trefzeker. De stand werd 19-24. Niet alleen was daarmee een kloof geslagen, maar ook het verweer van de Rotterdammers gebroken. Toen Jos Arnoldussen even later het publiek op de banken kreeg door via een vlieger 21-25 aan te tekenen twijfelde niemand meer in een goede afloop voor de Heldenaren. In de slotfase mochten de jongelingen Niek Jordens (cirkel) en Robin Berkers (doel) nog hun opwachting maken en deden dat bijzonder verdienstelijk. Aan de cirkel zorgde eerst genoemde voor de 22-28 en voorkwam laatst genoemde dat HA R&O het laatste doelpunt in de wedstrijd kon aantekenen. Na het laatste fluitsignaal van de arbiters Bakema en Smit stond daardoor een afgetekende 22-29 overwinning op het scorebord. Eurotech Bevo Hc kan dankzij de 2 winstpunten weer de blik naar boven richten. De spanning in de eredivisie is echter groter dan ooit tevoren. De verschillen zijn zeldzaam klein. De afstand voor de Heldenaren tot de nummer 8 is 2 punten en tot de nieuwe koploper Lions is slechts 3 punten.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Nick de Kuyper, Rob Killaars 5; Pim Augustinus 4; Geert van de Goor, Jeroen van den Beucken, Niek Kuik 3; Daan Versleeuwen, Jos Arnoldussen 2; Dariusz Sramkiewicz en Niek Jordens 1.