Eurotech Bevo Hc en William Gommans beëindigen samenwerking 

In goed overleg hebben Eurotech Bevo Hc en herencoach William Gommans besloten om hun samenwerking geen vervolg te geven. Tijdens de maandagavondbespreking na het duel tegen Aalsmeer kwamen beide partijen tot de conclusie dat de door de Venlose coach voorgestane werkwijze te weinig vruchtbare bodem vindt bij de huidige

spelersgroep.

 

Daar waar William Gommans erom bekend staat om veel vrijheid te geven aan zijn spelers, hen te stimuleren om zelf verantwoordelijkheid te nemen en oplossingen te bedenken, gaven de spelers te kennen juist meer behoefte te hebben aan structuur en duidelijkheid. In de afgelopen periode zijn coach en spelers in dat opzicht onvoldoende naar elkaar toe gegroeid. Onderweg is in samenspraak met de spelers de speelwijze weliswaar aangepast, maar dit heeft nog niet tot het gewenste effect mogen leiden. Verdedigend had de ploeg de zaakjes inmiddels steeds beter voor elkaar, maar aanvallend schortte er nog teveel aan het spel van de Heldenaren. Wetende dat zowel hij zelf, als spelers daarbij tekort geschoten zijn, steekt de vertrekkende coach vooral de hand in eigen boezem. Het beëindigen van de samenwerking werd door beide partijen dan ook gezien als de beste oplossing.

 

Voor William Gommans komt daarmee na 1,5 jaar een einde aan het trainer/coachschap van de Heldense herenploeg. Met goed gevoel kijkt hij terug op de samenwerking met niet alleen de spelers, maar ook met de begeleidingsstaf en de technische commissie. Het bereiken van de play offs in het afgelopen seizoen geldt voor hem als hoogtepunt en ook kan hij nog steeds nagenieten van het spel dat zijn ploeg op de mat legde in de gewonnen spektakelduels tegen Lions en Volendam. In het huidige seizoen ging de Bevo-equipe zeer succesvol van start, bezette gedurende 3 speelrondes de koppositie, maar toonde zich daarna erg wisselvallig. Momenteel is de ploeg terug te vinden op een 7de plaats op de ranglijst.

 

Ondanks de teleurstellende afloop bewaart de 40-jarige William Gommans met name goede herinneringen aan zijn tijd bij Eurotech Bevo Hc. Zijn taken zullen in de komende periode overgenomen worden door assistent-trainer Lambert Van Berlo in samenwerking met de technische commissie.

Hun eerstvolgende opdracht staat komende zaterdag op het programma, als de Bevo-mannen het in eigen huis gaan opnemen tegen Quintus. Het duel in sporthal De Heuf begint om 20.00 uur.