Eurotech Bevo Hc en Hurry Up delen de punten 

In de strijd om de play off-plaatsen stond twee wedstrijden voor het einde van de competitie een interessante ontmoeting op het programma. In Panningen ontving Eurotech Bevo Hc als nummer 4 van de ranglijst het twee plaatsen lager geklasseerde JMS/Hurry Up.

Voor beide ploegen een belangrijk duel. De gasten uit Zwartemeer voelden immers de hete adem van nummer 7, Quintus, in de nek en hadden nog 1 punt nodig om deelname van de play offs zeker te stellen. Voor de thuisploeg stond deelname aan de strijd om het kampioenschap al vast, maar was er nog een bonuspunt te verdedigen. Eindigen de Heldenaren aan het einde immers op plaats 4, dan ontvangen ze 2 bonuspunten bij de start van de play offs, terwijl de plaatsen 5 en 6 slechts 1 bonuspunt opleveren. Om de 4de positie te handhaven moeten de mannen van coach Martin Vlijm 2 punten halen in de afsluitende 2 speelrondes. Bij aanvang van het duel tegen Hurry Up leken de Heldenaren vast voornemens om daar meteen werk van te maken. De thuisploeg kwam ijzersterk uit de startblokken. Na 10 minuten stond al een 6-2 voorsprong op het scorebord. Onder impulsen van de grote, sterke reus aan de cirkel, Gintaras Cibulskis, kwamen de gasten vervolgens terug in de wedstrijd. Na 20 minuten was de stand 9-8 en voelde Bevo Hc zich genoodzaakt om weer extra gas te geven. Dit lukte, mede dankzij een prima optreden van Merijn Haenen. De rechterhoekspeler beleefde een uitstekende rentree na anderhalf jaar zonder handbal op eredivisieniveau. Zijn terugkeer tijdens de Limburgse Handbaldagen zag er al veelbelovend uit en tegen Hurry Up liet hij zien dat dat geen incident was. Met 6 doelpunten had hij uiteindelijk een belangrijk aandeel in de totale productie van de Heldenaren. Halverwege bepaalde hij de ruststand op 14-11.

 

Het verschil van 3 doelpunten kon Bevo Hc handhaven tot de 35ste minuut. Daarna waren het met name de treffers van Robertas Svedas die Hurry Up terug in de race brachten, 17-17. De gasten waren op stoom gekomen en dreigden nu erop-en-erover te denderen. Zelfs een rode kaart voor hun sterspeler en international Ronald Suelmann kon daar geen verandering in brengen. De Drenten domineerden de wedstrijd en kwamen via 22-24 zelfs op een 25-28. De kansen op een goed resultaat voor de thuisploeg hingen plotseling aan een zijden draadje. Uitstekend keeperswerk van zowel Bart Ravensbergen, als Thijs van de Mortel hielden de Heldenaren in de race. Dankzij treffers van Nick de Kuijper en twee maal Merijn Haenen kwam de stand weer in evenwicht, 28-28. Met nog 5 minuten op de klok was alles weer mogelijk en het publiek maakte zich op voor een spannende slotfase. Via Lazar Popov kwamen de gasten opnieuw op voorsprong, maar het was Pim Augustinus die kort daarop voor de gelijkmaker zorgde, 29-29. Nadat de volgende aanval van de gasten onschadelijk was gemaakt kon Jeroen van den Beucken met zijn laatste van 6 treffers 30-29 laten aantekenen. De spanning was inmiddels tot grote hoogte gestegen met nog anderhalve minuut te spelen. De eerst volgende aanval van Hurry Up werd knap door doelman Thijs van de Mortel gepareerd, waarna Bevo Hc in de tegenaanval kon. Dé kans om de overwinning veilig te stellen. De scheidsrechters oordeelden echter dat de aanval van de Heldenaren te weinig dreigend was en floten af voor tijdspel. Nog 1 kans was er voor de gasten en die werd via een snelle uitbraak knap tot een doelpunt gepromoveerd. De eindstand werd daardoor 30-30, een uitslag die de krachtsverhoudingen bezien over de hele wedstrijd prima weergaf.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Merijn Haenen, Jeroen van den Beucken 6; Ron Klemann, Robin Jansen 5; Nick de Kuijper 3; Niek Jordens, Pim Augustinus 2 en Eelco Weevers 1.