Eurotech Bevo Hc doet prima zaken 

Vooraf waren de kenners het erover eens. Wedstrijd 2 van de nacompetitie zou voor de heren van Eurotech Bevo Hc een richtingbepalende worden. Na de weinig spectaculaire, maar nuttige overwinning tegen Loreal zou het resultaat van het thuisduel tegen Swift bepalen of de Heldenaren in de komende weken een moeizaam degradatiegevecht te wachten staat of dat de Bevo-equipe zich al vroeg veilig kan spelen.

Bij de mannen van coach Piotr Konitz leek dat besef volop aanwezig en zij startten dan ook in hoog tempo aan de wedstrijd. De gasten uit Arnhem hadden een zelfde strategie gekozen, met als gevolg dat de wedstrijdsecretarissen een bijzonder drukke beginfase beleefden. Het spel golfde razend snel op en neer en het regende doelpunten. In aanvallend opzicht deden beide ploegen goede zaken, de defensie kreeg zowel bij Bevo Hc, als bij Swift echter weinig aandacht. De doelmannen beleefden weinig plezier aan de openingsfase en moesten ieder in de eerste 10 minuten 8 keer vissen. Voor Bevo-coach Piotr Konitz het signaal om een tactische omzetting door te voeren. Er werd omgeschakeld naar een meer verdedigende variant, waarbij tevens doelman Thijs van Leeuwen plaats maakte voor Bart Leenen. Het bleek al snel een prima zet. 4 Heldense treffers op rij brachten de thuisploeg een 12-8 voorsprong. Een eerste, achteraf beslissende kloof was geslagen. Doelman Bart Leenen bleef belangrijke ballen pakken en in aanvallend opzicht maakte de onlangs 19 jaar geworden Nick de Kuyper veel indruk. De linkeropbouwspeler, die al weken in uitstekende vorm verkeert, was niet te houden voor de Swift-verdedigers en zou in de eerste helft maar liefst 9 maal doel treffen. Na 20 minuten leidde de thuisploeg met 15-10, tot grote tevredenheid van de Bevo-supporters, die hun mannen enthousiast aanmoedigden. Swift had inmiddels wel de dip tussen de 10de en 15de minuut overwonnen, maar slaagde er niet in om dichterbij te komen. Over en weer werd er gescoord en de wedstrijd leek af te stevenen op rustig einde van de eerste helft. Een forse overtreding op één van de Bevo-aanvallers, enkele minuten voor het rustsignaal, zorgde echter voor een afwijkend verloop. Enkele van de Bevo-spelers lieten duidelijk hun ongenoegen blijken, met verhitte reacties van een enkele Swift-speler tot gevolg. De vlam was in de pan geslagen. Toen na enkele minuten de kruitdampen waren opgetrokken besloot het arbitrale duo tot een tijdstraf aan Swift-zijde en een rode kaart aan Bevo-zijde. Een verdedigbare beslissing die echter voor veel commotie zorgde op de tribunes. In een rumoerige slotfase hielden de jonge Bevo-spelers echter hun hoofd koel en bouwden de voorsprong uit naar 20-14 bij rust.

 

De tweede helft werd vervolgens al snel van alle spanning ontdaan, toen de Heldenaren binnen enkele minuten naar een 23-15 voorsprong liepen. Prima keeperswerk van zowel Bart Leenen, als Thijs van Leeuwen, die een strafworp verijdelde, deden het laatste restje hoop op een ommekeer bij Swift verdwijnen. De tweede helft kabbelde voort met een soeverein Bevo Hc, dat de teugels iets minder strak aantrok, maar toch op een 34-25 voorsprong kwam na ruim 50 minuten. Een mooi moment voor het thuisdebuut van de pas 16-jarige Daan Versleeuwen, oordeelde coach Piotr Konitz. Nauwelijks gehinderd door nervositeit liet hij het thuispubliek zien waarom kenners hem een mooie toekomst toedichten. Twee keer trad hij zelfverzekerd aan voor een strafworp, twee keer trof hij doel. Uiteindelijk ging de winst met 37-29 naar de Bevo-ploeg, die daarmee goede zaken deed. Zeker toen kort na het laatste fluitsignaal duidelijk werd dat Loreal in Rotterdam van HA R&O had weten te winnen. De voorsprong van de Heldenaren op de naaste belagers bedraagt daardoor al 4 punten, met nog 4 duels voor de boeg.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Nick de Kuyper 10; Pim Augustinus 7; Dirk Peeters 5; Jeroen van den Beucken, Bram Knippenbergh 3; Geert van de Goor, Lukas Koppes, Daan Versleeuwen, Merijn Haenen 2 en Roel Leenen 1.