Eurotech Bevo Hc blijft op koers 

Zo snel mogelijk veilig spelen, niet in de echte strijd tegen degradatie verwikkeld raken, dat was het devies voor de mannen van Eurotech Bevo Hc bij de start van de nacompetitie.

Na winst in het openingsduel tegen HARO en de overtuigende thuiszege tegen Hercules is de ploeg van het coachesduo Lambert Van Berlo/Danny van Katwijk nog altijd goed op koers. Voorafgaand aan het duel tegen het Haagse Hercules stonden de gezichten strak bij de Heldenaren. De ploeg maakte zich op voor een lastige wedstrijd. De recente ontmoeting in Den Haag stond immers nog vers in het geheugen. Toen werd weliswaar gewonnen, maar de manier waarop had weinig voldoening gegeven. Hercules had een tactiek toegepast die was gericht op het ontregelen van het spel van de tegenstander en was daar goed in geslaagd. Pas in de slotfase wist Bevo Hc destijds de overwinning veilig te stellen. In de week voorafgaand aan het duel had de ploeg zich dan ook consci├źntieus voorbereid. Er was volop getraind op manieren om zich aan het lastige ontregel-spelletje te ontworstelen. Aanvankelijk was daar in de wedstrijd niet veel van te merken. Hercules begon op dezelfde manier als 3 weken eerder aan de wedstrijd en had opnieuw succes met het brengen van wanorde in het Bevo-spel. Er werd met vooruitgeschoven spelers verdedigd, waardoor de thuisploeg de bal niet op tempo rond kon spelen. Met overtredingen werd het spel regelmatig onderbroken en aan de overzijde wisten de Hercules-aanvallers te profiteren van onoplettendheden in de verdediging. De gasten kwamen op een snelle 1-2 voorsprong en bleven ook in minuten die volgden steeds in het spoor van de thuisploeg. De Bevo-spelers raakten zichtbaar ge├»rriteerd door het rommelige spel, de regelmatige afspeelfouten, de overtredingen en de nog steeds aanklampende tegenstander. Voor de toeschouwers was er weinig te genieten in het eerste kwartier. Pas toen de Heldenaren er bij een 6-5 voorsprong in slaagden om een aantal doelpunten op rij te scoren, kwam er rust in het Bevo-spel. De irritatie verdween en binnen enkele minuten groeide de voorsprong van 1 naar 7 doelpunten. Op het scorebord stond van 23 minuten een geruststellende 12-5 stand. Hercules was de kluts kwijt. Spelers waren meer bezig met randzaken, dan met het eigen spel en zagen keer op keer dat de tegenstander oplossingen had gevonden voor hun tactiek. Het werd nog wel 12-7, maar toen Bevo Hc vervolgens een time-out nam en binnen de kortste keren uitliep naar 15-7, was de strijd al gestreden. Bij 17-9 zochten beide ploegen de kleedlokalen op om zich voor te bereiden op een tweede helft, waarvan het verhaal snel verteld is.

 

Tot 19-11 kon Hercules de schade nog tot 8 doelpunten beperken, daarna was de Bevo-express niet meer te stoppen. Veelvuldig werd gebruik gemaakt van de snelle tegenaanval, waarbij met name Eelco Weevers goed op dreef was. Hij zou uiteindelijk voor 6 treffers zorgen. Opvallend was verder het spel van de talentvolle Max de Lange, die niet alleen in verdedigend opzicht van zich deed spreken, maar ook aanvallend zijn mannetje stond. Met 4 treffers had hij een belangrijk aandeel in de Bevo-productie. Uiteindelijk zou die in totaal op 36 komen. Omdat Hercules daar slechts 17 treffers tegenover kon zetten, eindigde ook het tweede duel in de nacompetitie in een overwinning voor Bevo Hc. In het andere duel maakte Swift korte metten met HARO, 33-20, waardoor de Heldenaren momenteel de ranglijst aanvoeren met 3 punten voorsprong op Swift, 4 op Hercules en 7 op HARO.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Eelco Weevers 6; Pim Augustinus 5; Marijn Sinkeldam, Nick de Kuyper, Max de Lange 4, Jeroen van den Beucken, Niek Kuik 3; Geert van de Goor, Jos Arnoldussen en Rob Killaars 2.