Eurotech Bevo Hc blijft koelst in verhitte slotfase 

Na 3 achtereenvolgende nederlagen en een klassering in de kelder van de eredivisie maakte een veronzekerd Eurotech Bevo Hc zich op voor de uitwedstrijd tegen HA R&O. De jonge Heldense equipe was van slag

 

De beste remedie om hier verandering in te brengen was volgens coach Piotr Konitz een overwinning. Met het Rotterdamse HA R&O had de oefenmeester daarvoor echter geen eenvoudige tegenstander uitgekozen. De Rotterdammers hadden bij de start van het nieuwe eredivisieseizoen immers een prima indruk achtergelaten. Zo had de ploeg onder andere titelfavoriet Lions aan het wankelen gebracht en pas in de slotseconden laten ontsnappen, was Quintus een punt ontfutseld en Loreal naar een ruime nederlaag gespeeld. Ook in het eigen Albeda Collega ging HA R&O het beste van start. Met een uitstekende Mike Tadey in het doel nam de thuisploeg het voortouw, kwam steeds op voorsprong en dwong zo de Bevo-ploeg in de achtervolgende rol. Bij een 4-4 stand veranderde dat beeld. Thijs van Leeuwen, die tot dan al behoorlijk wat reddingen achter zijn naam had staan, was er voor een groot deel verantwoordelijk voor dat de Heldenaren de leiding konden nemen. Achtereenvolgende treffers van Merijn Haenen, Ron Klemann en Lukas Koppes brachten de gasten op 4-7. Bevo Hc was voortaan de ploeg die de wedstrijd domineerde. Niet altijd met goed spel, maar wel met inzet en wilskracht. Van beide zijden werd overigens gestreden voor elke bal, met de nodige rondvliegende zweetdruppels en dweilpauzes tot gevolg. Het om 21.00 uur begonnen duel zou met name daarom pas rond 22.50 uur afgefloten worden. In het door de vele onderbrekingen hectisch verlopen eerste bedrijf kon de Bevo-ploeg zijn voorsprong niet vasthouden. Met nog even te spelen leidde de ploeg weliswaar met 11-13, maar een gemiste strafworp en een treffer van de Rotterdammers in de slotseconde brachten de stand bij rust in evenwicht, 13-13.

 

Na de hervatting bleef de stand lange tijd in evenwicht. De aanvallers verkeerden niet in blakende vorm en stuitten voortdurend op doelwachters van wie dat wel beweerd kon worden. Zowel Mike Tadey van HA R&O, als Bevo-doelman Thijs van Leeuwen vormden de een na andere aanval een sta-in-de-weg. Via 14-14 en 17-17 werd het dan ook 19-19 en brak het moment aan waarop de Bevo-equipe afstand leek te gaan nemen. De na een week van afwezigheid weer teruggekeerde Dirk Peeters zorgde voor 19-20 en zag zijn ploeggenoot Ron Klemann vervolgens 19-21 aantekenen. In een spannende slotfase slaagde HA R&O er vervolgens echter toch weer in om terug te krabbelen. De Heldenaren misten opgelegde doelkansen en zagen zich geconfronteerd met tijdstraffen. Kort voor het einde was er daarom weer sprake van evenwicht, 22-22, en leken de Bevo-ploeg de punten, net als tegen E&O en Aalsmeer alsnog uit handen te glippen. Een bijzonder belangrijke treffer van Roel Leenen bezorgde echter enige lucht, 22-23. Gespeeld was het duel daarom nog niet. De Rotterdammers namen een time-out en maakten zich op voor een slotoffensief. De spanning was om te snijden. Kansen werden over een weer gemist, de doelmannen verijdelden de ene na de andere doelkans. Zelfs strafworpen waren niet aan de spelers besteed. Pas in de laatste minuut wist Bevo Hc, in de persoon van Dirk Peeters, er een te verzilveren, 22-24. Nog was het duel echter niet beslist. HA R&O had meteen een antwoord klaar en zorgde voor 23-24. Met nog 12 seconden te spelen volgden de gebeurtenissen elkaar in razendsnel tempo op. De stemming steeg daarbij naar het kookpunt. De Rotterdammers zagen zich geconfronteerd met een tijdstraf en moesten dus in ondertal verder. De coach was het daar in het geheel niet mee eens en stak dat niet onder stoelen of banken. Ook voor hem daarom 2 minuten. Voor een van de supporters was dat niet te verkroppen en hij beende met grote snelheid richting veld om daar verhaal te halen. Tot ieders geluk kun hij juist op tijd in bedwang gehouden worden. Met 2 spelers minder en nog 12 seconden op de klok kon de thuisploeg vervolgens geen wonder meer bewerkstellingen. In een kolkende sporthal zorgde Dirk Peeters uiteindelijk voor de beslissende 23-25. Twee zwaarbevochten punten waren in de tas. De heling van de tot voor kort aangeslagen Bevo-equipe kan beginnen.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Ron Klemann, Dirk Peeters 4; Lukas Koppes, Merijn Haenen, Nick de Kuyper 3; Pim Augustinus, Roel Leenen 2; Bram Knippenbergh, Osvaldo Gomes en Geert van de Goor 1.