Eurotech Bevo Hc blijft aan kop 

Als de mannen van Eurotech Bevo Hc in de eigen handbalarena bezoek krijgen van FIQAS/Aalsmeer, dan weten de toeschouwers al dat ze zich op kunnen maken voor een spannend avondje.

In het verleden eindigden duels tussen beide ploegen immers steevast in billen knijpen tot in de slotseconden. De vraag was of het dit keer, zo vroeg in het seizoen, weer zo zou zijn. De beginfase wees daar niet op. De gasten kwamen aanmerkelijk beter uit de startblokken en waren met een uitstekende Wai Wong in de gelederen heer en meester. De Oranje-international kwam in de zomer terug van een avontuur in de Duitse competitie en liet zien daar verder gegroeid te zijn. Bij tijd en wijle was hij niet te stoppen voor de Bevo-verdedigers. Na ruim 10 minuten had hij al 4 keer gescoord en stond een 3-6 tussenstand op het scorebord. De Heldense defensie maakte een weinig solide indruk en sprong tot dan slordig om met de kansen. Rond de 15de minuut kwam daar echter verandering in. Plotseling gooiden de Bevo-mannen meer overtuiging in hun schoten en toonden ook de gasten uit Noord-Holland zich in verdedigend opzicht kwetsbaar. 4 Achtereenvolgende treffers voor de thuisploeg deden de wedstrijd kantelen. In het resterende deel van de eerste helft was Bevo Hc de dominerende partij. Vooral Nick de Kuyper kroop uit zijn schulp en had met 3 fraaie treffers in korte tijd een belangrijk aandeel in een 10-8 tussenstand met nog 8 minuten tot aan de rust. Ondanks prima keeperswerk van Lukasz Wasilek konden de Heldenaren deze voorsprong echter niet vasthouden. Bij rust was er sprake van evenwicht, 11-11.

 

De te verwachten spanning was helemaal terug in de wedstrijd. Ook na de hervatting was het veelvuldig stuivertje wisselen. In eerste instantie hadden de gasten of beter gezegd hun regisseur het beste van het spel. Lange tijd kregen de toeschouwers in sporthal De Heuf immers een indrukwekkende Wai Wong-show voorgeschoteld. De middenopbouwer scoorde het ene na het andere doelpunt, uiteindelijk zou zijn totaal op 12 komen, en strooide met prachtige passes dat het een lieve lust was. Op de 15-17 na ruim 40 minuten was dan ook niets af te dingen. Probleem bij de gasten, zo gaf ook trainer/coach René Romeijn na afloop aan, was dat de rest van de ploeg te ver achterbleef bij het niveau dat Wai Wong bereikte. Bevo Hc kon daardoor terugkomen in de wedstrijd en via eerst een uitstekende redding van doelman Lukasz Wasilek en vervolgens een treffer van Niek Kuik na driekwart wedstrijd weer op gelijke hoogte komen, 17-17. De spanning was om te snijden en het publiek in de goed gevulde sporthal De Heuf liet weer volop van zich horen. De stemming onder de supporters was opperbest en werd nog beter toen achtereenvolgens Nick de Kuyper, Geert van de Goor en Jos Arnoldussen de stand van 19-20 naar 22-20 tilden. De Heldenaren kwamen voor het eerst sinds lange tijd op een voorsprong van 2 treffers en leken daarmee aan de tegenstander een tik uit te delen. Aalsmeer kon nog wel een aantal keren terugkomen tot op 1 doelpunt, maar moest kort voor tijd, bij een 24-23 tussenstand, definitief capituleren. Een snelle uitbraak van Bevo-speler Jos Arnoldussen, die op onreglementaire wijze werd afgebroken, werd uiteindelijk fataal. De Noordhollanders zagen zich geconfronteerd met een tijdstraf en een strafworp, die koelbloedig werd benut door Eelco Weevers, 25-23. In de slotminuut hadden de gasten zich al bij een nederlaag neergelegd en moesten nog toestaan dat Pim Augustinus de laatste treffer aantekende, 26-23. Dankzij de derde overwinning op rij blijven de mannen van coach William Gommans lijstaanvoerder in de eredivisie.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Nick de Kuyper 7; Geert van de Goor 5; Jeroen van den Beucken, Pim Augustinus 3; Daan Versleeuwen, Marijn Sinkeldam, Eelco Weevers 2; Jos Arnoldussen en Niek Kuik 1.