Eurotech Bevo Hc bezegelt lot HARO 

In de vierde speelronde van de nacompetitie konden al de eerste beslissingen vallen. Bij winst zouden de mannen van Eurotech Bevo Hc zich nagenoeg veilig spelen in de play downs en zou tegelijkertijd tegenstander HARO degradatie niet meer kunnen ontlopen.

Dat de Rotterdammers in Panningen voor hun laatste kans vochten kwam aanvankelijk nauwelijks tot uiting. Net als twee dagen eerder in de bekerstrijd tegen E&O was het in de beginfase een en al Bevo dat de klok sloeg. Met veel gedrevenheid en precisie in de afronding hield de thuisploeg op indrukwekkende wijze huis. Nog geen 10 minuten waren gespeeld toen al een 6-1 tussenstand op het scorebord stond. HARO werd overdonderd en leek al snel van alle goede bedoelingen beroofd. Het ging gemakkelijk voor de Heldenaren, te gemakkelijk naar al snel bleek. De mannen van Lambert Van Berlo en Danny van Katwijk lieten de teugels enigszins vieren en liepen met beide voeten in de val van de gemakzucht. HARO profiteerde en kwam binnen korte tijd dichterbij. Vooral Maarten Kooijman wist gemakkelijk het doel te vinden. Nog voor een kwartier gespeeld was, was de stand al weer in evenwicht, 7-7. Bevo Hc herstelde zich vervolgens nog wel enigszins, maar slaagde er niet meer in het niveau van de beginfase te halen. HARO kon de tegenstander daardoor voortdurend in het zicht houden. Via 10-8 en 15-13 werd het uiteindelijk 18-15 bij rust.

 

Na de hervatting kende Bevo Hc opnieuw een sterke periode. Met name Eelco Weevers was prima op dreef en leidde de thuisploeg met 3 van zijn in totaal 8 treffers naar een snelle 23-16 voorsprong. De extra inspanning had het gewenste effect opgeleverd. Wat volgde was een wedstrijd waarin Bevo Hc niet meer beter hoefde en HARO niet meer beter kon. Het werd een wedstrijd met kraak noch smaak. Drie fraaie treffers van Bevo-speler Dariusz Sramkiewicz zorgden nog wel voor enige opwinding, maar verder kabbelde het duel voort en eindigde uiteindelijk bij 34-22 in Heldens voordeel. Voor HARO was het lot daardoor bezegeld en degradatie een feit. Voor Bevo Hc geldt dat de ploeg twee speelronden voor het einde al definitief veilig is, op voorwaarde dat het duel tussen Swift en Hercules in iets anders dan een gelijkspel eindigt. In de komende weken neemt de equipe van het coachesduo Lambert Van Berlo/Danny van Katwijk rust en staan er geen competitiewedstrijden op het programma. Eerst volgende duel staat gepland op zaterdag 13 april als Hercules in Den Haag de tegenstander is. Voor die tijd komen de Heldenaren in de periode van 9 tot 11 april nog in actie in de halve finales van het bekertoernooi. Hiervoor zal maandag 18 maart de loting plaatsvinden.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Eelco Weevers 8; Niek Kuik 6; Nick de Kuyper 5; Jeroen van den Beucken 4; Dariusz Sramkiewicz, Pim Augustinus 3; Marijn Sinkeldam, Jos Arnoldussen 2 en Geert van de Goor 1.