Eurotech Bevo Hc bewijst zichzelf slechte dienst 

De 13de speelronde is voor de heren van Eurotech Bevo Hc niet bepaald een gelukkige geworden. Op het programma stond immers een vooraf al cruciaal bestempeld duel dat na afloop een bijzonder nadelig eindresultaat kende. Tegenover elkaar stonden de ploegen van FIQAS/Aalsmeer en Eurotech Bevo Hc.

Net als zo vaak stond er veel op het spel in de onderlinge confrontatie tussen beide ploegen. Net als zo vaak was er veel te winnen. In de voorgaande seizoenen ging het vaak om bekeroverwinningen en landskampioenschappen, ditmaal was een ticket voor de play offs de inzet. Niet dat de winnaar al verzekerd zou zijn van een plek bij de beste 6, maar wel stond vast dat degene die in de onderlinge strijd 2 punten zou pakken een belangrijke stap zou zetten in die richting. Na de prima winst op Hurry Up waren de Bevo-mannen met vertrouwen naar Noord-Holland afgereisd. Ook de thuisploeg had een week eerder echter het nodige vertrouwen getankt. In Emmen werd immers een belangrijk punt veroverd op E&O en had de ploeg van coach René Romeijn zelfs uitzichten op de volle winst. Ondanks het vertrouwen dat beide ploegen uit de voorgaande duels hadden meegenomen, was het begin van de wedstrijd matig. Voor zowel Aalsmeer, als Bevo Hc was duidelijk dat er veel op het spel stond en dat uitte zich in een nerveus begin van beide zijden. Duidelijk zichtbaar was dat de veelal jonge spelers op het veld met de nodige spanning kampten. Goede en slechte momenten wisselden elkaar in hoog tempo af, waarbij slechte momenten vaak de overhand hadden. De Bevo-aanvallers grossierden in gemiste kansen en wisten in de eerste 30 minuten slechts 9 doelpunten op het scorebord te krijgen. Bij de thuisploeg was de doelpuntenproductie, mede dankzij prima keeperswerk van Thijs van Leeuwen, niet veel beter. Bij rust stond dan ook een 10-9 tussenstand op het scorebord. Nog niets was beslist.

 

De ploeg die in het tweede bedrijf het beste met de spanning zou weten om te gaan, zou spekkoper worden. Al snel bleek die rol niet voor Bevo Hc weggelegd. Aalsmeer kwam het sterkst uit de kleedlokalen en wist binnen enkele minuten een 13-10 voorsprong te nemen. De Heldenaren werkten hard, zetten alles op alles om de kloof te dichten, maar hadden aan zichzelf een minstens zo grote tegenstander, als aan Aalsmeer. De ene na de andere doelkans werd gemist en ook de technische fouten stapelden zich op. De thuisploeg kon daardoor uitlopen naar 19-14 en de genadeklap leek in de maak. Een time-out, waarin coach Piotr Konitz zijn Bevo-mannen nog eenmaal wist op te peppen, bracht echter uitstel van executie. 3 Snelle doelpunten brachten hoop in de harten van de meegereisde supporters. Aalsmeer sloeg vervolgens echter genadeloos terug en vergrootte de voorsprong tot 23-17. Uiterlijk op dat moment was de wedstrijd beslist. Uiteindelijk werd de uitslag bepaald op 28-20, waardoor nummer 7 Aalsmeer 2 punten weet in te lopen op nummer 6 Eurotech Bevo Hc. De Heldenaren hebben in de strijd om een play off-ticket nu nog steeds een voorsprong van 2 punten op Aalsmeer, maar ook 2 duels meer gespeeld dan één van hun grootste concurrenten. De eerst volgende speelronde in de competitie staat gepland op zaterdag 15 januari. De Bevo-mannen ontvangen dan in eigen huis de ploeg van HA R&O.

 

Doelpuntenmakers Eurotech Bevo Hc: Ron Klemann 6; Pim Augustinus 5; Tom Wismans, Dirk Peeters, Jeroen van den Beucken 2; Lukas Koppes, Nick de Kuyper en Osvaldo Gomes 1.