Euregionaal handbaltoernooi - heren B - 23 december in de Heuf! 

Op zaterdag 23 december vindt er een Euregionaal handbaltoernooi voor de heren B plaats in de Heuf.

De contacten zijn gelegd met ATV Biesel, Initia Hasselt en Sporting NeLo. We hebben ook Luxemburgse teams benaderd maar helaas kreeg men in verband met de vakantieperiode geen volledig team bij elkaar voor het toernooi.

ATV Biesel uit Mönchengladbach Giesenkirchen is een vereniging met 7 seniorenteams, waarvan 3 dames- en 4 herenteams. Verder heeft het 11 jeugdteams, waarvan 3 jeugdteams boven regionaal uitkomen; de dames B1 spelen in de HVN Oberliga, de meisjes C1 in de HVN Verbandsliga en de heren B1 in de HVN Oberliga. De HVN Oberliga is de tweede klasse van de HVN Niederrhein. Hierboven komt nog de Nordrheinliga en de Bundesliga. Momenteel handhaaft men de 6e plaats bestaande uit een competitie van 12 teams.

 

De heren J16 van Initia Hasselt spelen mee in de Limburgse competitie en in de Vlaamse competitie. In de Limburgse competitie staan de heren van Initia Hasselt na de heenronde voorlopig nog ongeslagen aan de leiding. In de Vlaamse competitie spelen de beste 9 ploegen uit Vlaanderen tegen elkaar. In deze interessante competitie staan de heren van Initia Hasselt in de helft van de competitie ook op de 1ste plaats. Alle jongens trainen minimaal 5 keer in de week, 5 jongens van deze groep trainen 7 keer in de week. Sinds vorig seizoen is men gestart met het professionaliseren van de opleiding van de jeugd en zo ook het aanpassen van het trainingsvolume. Deze groep is 2 seizoenen geleden 2de geworden in de Vlaamse competitie.

 

De heren J16 van Sporting NeLo spelen ook in de Limburgse competitie en in de Vlaamse competitie. Het team staat momenteel op de 7e plaats in Vlaamse competitie en 3e in de Limburgse competitie. Het team van Sporting NeLo bestaat voor 3/4e deel nog uit eerstejaars spelers en men vindt dit toernooi ideaal voor de heren om bij te leren. De J16 was vorig jaar Vlaams kampioen maar de meeste spelers zijn hiervan doorgeschoven naar de J18. De J14 van vorig jaar is Belgisch kampioen geworden en de meeste spelers van dat team spelen bij de huidige J16. Maar het zijn jonge jongens die hard trainen en onder leiding van ervaren trainer Guido Follon beter willen worden.

Zoals bij vele bekend heeft Bevo HC een groot B-team dat in de competitie wordt gesplitst in HB1 en HB2. De heren van de B2 spelen in de eerste klasse en staan momenteel op de 2e plaats. De heren van de B1 spelen in de jeugddivisie Zuid waar ze momenteel op de 1ste plek staan. De C1 van vorig jaar is 2de geworden op het NK in Amsterdam en deze spelers zijn doorgeschoven naar de heren B. De heren B trainen 3 tot 5 keer in de week. Een aantal jongens trainen zelfs 8 keer in de week. Het is een gedreven groep die hard wil werken om beter te kunnen presteren.

 

Mocht u het leuk vinden om bovenstaande teams tegen elkaar te zien strijden, dan bent u van harte welkom op zaterdag 23 december in de Heuf. Daar vinden de wedstrijden vanaf 11.00 uur plaats.